SP trekt steun voor Leidse Ring Noord in

8

De SP Leiden trekt de steun voor het Ringweg Noord project in. Dat laat de fractie in een persbericht weten. “Tijdens een presentatie in de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid van 10 oktober bleek dat de totale kosten met ruim 30 miljoen zijn gestegen sinds 2016. In 2016 was het kostenplaatje voor de Ringweg nog 102,6 miljoen, bovendien bleek uit de presentatie dat 45 miljoen van het totaalbedrag bestemd is voor de twee tracé-gedeelten die op het grondgebied van Leiderdorp liggen,” zo verklaart fractievoorzitter Theeuwen de draai van zijn partij.

De ringweg is opgedeeld in vijf aan elkaar gekoppelde stukken van de Plesmanlaan, Schipholweg, Willem de Zwijgerlaan, Engelendaal en Oude Spoorbaan. De laatste twee gedeelten zijn voor de doorstroming van verkeer van de gemeente Leiderdorp en kosten tezamen ruim 45 miljoen euro. De bijdrage van de gemeente Leiderdorp aan het project bedraagt  3,5 miljoen euro.

“Dit is een absurd hoog bedrag voor een project dat niet echt nodig is. De wegen waar het om gaat zijn prima in orde. Een verdere uitbreiding voor het autoverkeer is flauwekul, zeker nu duidelijk is dat er nog steeds auto’s door de binnenstad kunnen blijven rijden en er geen sprake is van een echte ring om Leiden. Het is ook niet aan de Leidenaren uit te leggen dat onze gemeente meer dan 40 miljoen uitgeeft voor vernieuwing van wegen in Leiderdorp. Laat Leiderdorp haar eigen verkeersprojecten bekostigen”, aldus fractievoorzitter Antoine Theeuwen van de SP.

“Onder deze voorwaarden kan de SP geen steun meer verlenen aan het project. Wat ons betreft komt het fietspad terug bij de Zijlbrug en besparen we de stad een heleboel geld en ellende,” aldus de Leidse SP.

Delen

8 reacties

 1. Het “artikel” is woord voor woord een persbericht (?) van de SP en staat op de website van de Leidse SP. Echter, in het artikel hierover op de website van het Leidsch Dagblad staat in de slotalinea:
  “Ook voor (jeugd)zorg, (ouderen)hulp en ondersteuning in Leiden stijgen de kosten flink. Maar daarvoor wordt geen extra geld uitgetrokken, maar juist op bezuinigd. Dat vindt de SP niet in verhouding.”
  .
  In een eerder bericht (over de bezuinigingen) op de SP-website staat het iets anders geformuleerd: “Dit college geeft liever geld uit aan asfalt dan aan mensen. Met deze voorstellen worden alle Leidenaren gepakt die arm en/of langdurig ziek zijn. Maar dit gaat niet werken, uiteindelijk zal dit tot meer kosten voor de samenleving leiden.”
  .
  De SP is dus niet alleen tegen maar ook ergens voor, maar vermeldt dit niet duidelijk op de website in het stukje over de te dure ringweg. Een beetje dom van de SP dat het niet beter werd gecommuniceerd en een beetje gemakzuchtig van Sleutelstad dat niet aan Theeuwen c.s. werd gevraagd wat de SP-fractie wel wil.

 2. Van 2010 t/m 2018 heeft de SP toch echt uit volle overtuiging meegewerkt aan het uitgeven van honderden miljoenen euro’s aan asfalt voor een ander deel van de Leidse Ring. Zowel in Leiden als in de Provincie. Het asfalt heet de vervuilende, groenvernietigende Rijnlandroete als symbool van de verrutte fossiel verslaafde samenleving. Salonsocialisme.
  Hoewel men in 2010 stond te demonstreren op de plaats in Voorschoten waar de roetriool aangelegd zou worden trad de SP toch toe tot de coalities met de neoliberalen van VVD en 66. Van hogerhand binnen de SP beslist toch grote verbazing van zo beetje iedereen die SP stemde. Want het pluche en status zijn zo comfortabel en het verraad zoo groot.
  Nu de SP op alle fronten sterk krimpt komt schijnbaar het moment van bezinning. Maar helaas te laat. Wij hebben deze kameraden de rug toegekeerd. Voor altijd. Punt.

Laat een reactie achter

Je bent nu offline