Prof. dr. Willy Spaan. (Foto: Paul Tolenaar).

Voorzitter Raad van Bestuur LUMC kondigt vertrek aan

Vanwege het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd legt prof. dr. Willy Spaan met ingang van 1 juni 2020 zijn functie neer als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).  Spaan is sinds 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC.

Het LUMC zal met het aangekondigde vertrek van Spaan afscheid nemen van een toegankelijk en betrokken bestuursvoorzitter die in de afgelopen vijf jaar sturing heeft gegeven aan het LUMC. Daarbij lag het accent op de maatschappelijke opgave, vanuit de academische kerntaken van het universitair medisch centrum. “Daarnaast heeft Spaan als verbindende factor vooral stappen gezet in de richting van innovatieve, veilige en waarde gedreven zorg en heeft hij de samenwerking met (zorg)partners in en buiten de regio versterkt”, aldus de Raad van Toezicht.

Spaan heeft er bewust voor gekozen om zijn vertrek in de zomer van 2020 nu al aan te kondigen, zodat de Raad van Toezicht ruimschoots de tijd heeft een geschikte opvolger te benoemen. Tot die tijd blijft Spaan zich volledig inzetten om verder invulling te geven aan de gekozen strategische koers van het LUMC.

Vanaf 1 juni 2020 beëindigt Spaan tevens het voorzitterschap van de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU).

 

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×