Studenten Hogeschool Leiden zamelen geld in ten behoeve van Afrikaanse kinderen

25

Communicatiestudenten van de Hogeschool Leiden organiseren op zondag 3 november een evenement bij Corpus in Oegstgeest. Met het evenement zamelen zij geld in voor de Stichting MIVA. Een van de hulpverleners van MIVA is Sonja. Zij is een hulpverlener in Kameroen die daar zorg verleent aan zieke en gehandicapte kinderen.

Via het evenement hopen de studenten voldoende geld op te halen om een auto voor Sonja te kunnen kopen. Nu bezoekt ze wekelijks twee of drie kinderen per week, omdat ze afhankelijk is van het openbaar vervoer. Met een auto zou ze wel drie of vier per dag kunnen bezoeken.

Clinton Adeleke sprak met de studenten over MIVA’s pionier Sonja.

Cameroon Lunchroom
Tijdens het evenement worden gasten vermaakt met een driegangenlunch, een quiz, een borrel en een loterij. Bij de loterij zijn mooie prijzen te winnen. De ‘Cameroon Lunchroom’ duurt van 12.00 tot 16.00 uur. De kosten om aan dit evenement  deel te nemen zijn 15,00 euro per persoon.

Hulpverlener Sonja
Het geld dat de studenten met de activiteiten ophalen, gaat rechtstreeks naar MIVA en Sonja. Communicatiestudent Cheyenne Sheikh vertelt dat Sonja echt levens redt: “Een Afrikaans meisje had een tumor in haar nek. Sonja heeft ervoor gezorgd dat zij geopereerd kon worden. Het meisje is beter geworden, en kan weer naar school gaan.”

 

Delen

25 reacties

  • Als ik om me heen kijk zie ik een van de rijkste landen ter wereld waar letterlijk IEDEREEN toegang heeft tot medische zorg. Zelfs als je geen geld hebt. En daar gaat het hier toch om, medische zorg voor mensen die dat niet hebben?

  • Als de armoede in Nederland met een paar duizend Euro was opgelost, dan was er geen probleem. Nederlandse armoede gelijk stellen aan niet naar een dokter kunnen vind ik wel vreemd.

    • Hendrika Koets op

     een fiets………………heb je het stuk wel goed gelezen? Denk je dan dat het misschien met de af te leggen afstand te maken heeft ??
     Ook in Kameroen zijn er automonteurs hoor en de bezineprijzen liggen onder de 1 Euro per liter……….. en ja ook daar halen ze geld voor op.

     Inderdaad zijn er genoeg goede doelen in Nederland, maar geen enkele is opgericht omdat kinderen in Nederland niet naar een dokter kunnen.

     Kortom Jan: denk eens verder dan je eigen wereldje.

     • Een Leids burger op

      ¨..maar geen enkele is opgericht omdat kinderen in Nederland niet naar een dokter kunnen.¨ Als het om vervoer gaat naar een arts is dat in Nederland meestal geen probleem.
      .

      Toch zijn er ook wel ouders met een laag inkomen die doktersbezoek, ook voor hun kinderen, vermijden omdat dat te duur voor ze is en grote kosten vrezen: de zogenaamde (noodgedwongen) zorgmijders.
      [ Huisarts zit in de verzekering maar medicijnen en een bezoek aan de specialist komt voor eigen rekening via verplicht eigen risico.]
      .
      Dat neemt niet weg dat ik die actie voor die auto voor Afrikaanse kinderen prima vind, maar tegelijkertijd begrijp ik ook de reactie van anderen die aandacht vragen voor de situatie in eigen land.

 1. Manon Pagnier

  Waarom starten jullie zelf niet iets voor de kinderen hier ipv alleen maar commentaar te leveren ! Er zijn hier genoeg acties voor kinderen maar ik weet uit ervaring dat aks ik ging collecteren de mensen gewoon nee zeiden en na 4 dagen lopen had ik 18 euro !

Laat een reactie achter

Over de auteur

Clinton Adeleke

Je bent nu offline