Verslaggever Clinton Adeleke in gesprek met de studenten Kim en Cheyenne. (Foto: Arjen Kennis).

Studenten Hogeschool Leiden zamelen geld in ten behoeve van Afrikaanse kinderen

Communicatiestudenten van de Hogeschool Leiden organiseren op zondag 3 november een evenement bij Corpus in Oegstgeest. Met het evenement zamelen zij geld in voor de Stichting MIVA. Een van de hulpverleners van MIVA is Sonja. Zij is een hulpverlener in Kameroen die daar zorg verleent aan zieke en gehandicapte kinderen.

Via het evenement hopen de studenten voldoende geld op te halen om een auto voor Sonja te kunnen kopen. Nu bezoekt ze wekelijks twee of drie kinderen per week, omdat ze afhankelijk is van het openbaar vervoer. Met een auto zou ze wel drie of vier per dag kunnen bezoeken.

Clinton Adeleke sprak met de studenten over MIVA’s pionier Sonja.

Cameroon Lunchroom
Tijdens het evenement worden gasten vermaakt met een driegangenlunch, een quiz, een borrel en een loterij. Bij de loterij zijn mooie prijzen te winnen. De ‘Cameroon Lunchroom’ duurt van 12.00 tot 16.00 uur. De kosten om aan dit evenement¬† deel te nemen zijn 15,00 euro per persoon.

Hulpverlener Sonja
Het geld dat de studenten met de activiteiten ophalen, gaat rechtstreeks naar MIVA en Sonja. Communicatiestudent Cheyenne Sheikh vertelt dat Sonja echt levens redt: “Een Afrikaans meisje had een tumor in haar nek. Sonja heeft ervoor gezorgd dat zij geopereerd kon worden. Het meisje is beter geworden, en kan weer naar school gaan.”

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×