(Foto: focusbyhanneke).

Leidse schaatser Tijmen Snel wint opnieuw IJsselcup

De Leidse schaatser Tijmen Snel van IJVL heeft voor het tweede jaar op rij beslag gelegd op de traditionele openingswedstrijd van het schaatsseizoen: de IJsselcup. Dit weekend bleef hij met een vierde plek op de 500 meter en een vijfde op de 1500 meter zijn ploeggenoot van het Jumbo Visma Development Team, Merijn Scheperkamp, voor.

Met zijn 500 meter wist Snel ook een startbewijs voor het World Cup Kwalificatie Toernooi te behalen. Voor de 1000 meter en 1500 meter had hij zich al geplaatst door zijn resultaten van vorig jaar. Ook IJVL-lid Kjeld Nuis start over twee weken op de drie kortste afstanden van het WCKT.

In Deventer begon dit weekend de serie wedstrijden om de Holland Cup afstanden. Op de eerste dag is dat tegelijkertijd de IJsselcup – een klassement over de 500 meter en 1500 meter. Vorig jaar wist Snel de IJsselcup te winnen door nipt Gijs Esders voor te blijven. Bij afwezigheid van Esders was de tegenstand beperkt tot een man of drie, vier.

Op zijn 500 meter liet Snel geen twijfel over zijn aspiraties. Voor de tweede keer in zijn carrière opende hij onder de 10 seconden en reed door naar een scherpe 36.04. Daarmee hoefde hij alleen Dai Dai Ntab, Michel Mulder en Jesper Hospes voor zich te dulden. De spanning leek daarmee geweken. De 1500 meter was dan ook niet scherp, de 1.52.50 en de vijfde plaats viel wat tegen. Maar het was genoeg voor de hoogste tree – de eerste in de outfit van Jumbo Visma. Onder het toeziend oog van assistent-scheidsrechter Ingrid Heijnsbroek mocht Snel de bloemen en bokaal weer mee naar huis te nemen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×