Nieuwe stichting moet groei Bio Science Park faciliteren

Het Leidse college van burgemeester en wethouders wil samen met de kennispartners Universiteit Leiden, LUMC, de Ondernemersvereniging Leiden Bio Science Park, Janssen Biologics B.V. en de gemeente Oegstgeest de stichting Leiden Bio Science Park oprichten. Die moet zich gaan bezighouden met het verder op de kaart zetten van het LBSP in binnen- en buitenland als innovatiedistrict. De parkorganisatie valt nu nog onder de Ondernemersvereniging Bio Science Park.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul Dirkse over het oprichten van de stichting Leiden Bio Science Park.

De komende jaren zal het LBSP van Science park transformeren naar een innovatiedistrict. Dat is volgens de gemeente Leiden nodig om als vestigingsplek aantrekkelijk en relevant te blijven. “En om het LBSP de groeimotor van stad, regio en land te laten blijven, werkgelegenheid te behouden en uit te breiden,” zegt Dirkse die erop wijst dat nu al een derde van alle Leidse banen op het LBSP worden gerealiseerd. Het is de ambitie om de werkgelegenheid in het gebied de komende jaren nog flink te laten groeien. Van 19.000 nu naar zo’n 25.000 in 2026.

De nieuwe stichting moet zich naast de positionering van het LBSP gaan bezighouden met de verdere groei van het park. Dat kan nog beperkt in het Leidse deel, maar aan de andere kant van de A44 zijn op het grondgebied van de gemeente Oegstgeest nog behoorlijk wat uitbreidingsmogelijkheden. “Ook kan er nog worden verdicht, voornamelijk door de hoogte in te gaan,” aldus Dirkse.

Leiden Maatschappij Oegstgeest Politiek Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×