VVD wil Leidse aansluiting bij vaccinatiealliantie

Eind maart van dit jaar ging de ‘vaccinatiealliantie’ van start. Een samenwerkingsverband dat jeugdartsen en -verpleegkundigen, huisartsen, doktersassistenten, apothekers, communicatiedeskundigen, wetenschappers en beleidsmakers met elkaar verbindt. Samen willen zij het maatschappelijke debat over het belang van vaccineren voor de gezondheid van kinderen en volwassenen aanzwengelen.

Chris de Waard in gesprek met Alyssa Voorwald over meer aandacht voor inentingen van Leidse kinderen.

Omdat ook in Leiden de vaccinatiegraad tot rond de 93 procent is gedaald (95 procent wordt als voldoende veilig gezien), wil de VVD dat het stadsbestuur meer werk maakt van het stimuleren van ouders om hun kinderen in te laten enten. Bijvoorbeeld door voorlichting en gesprekken via scholen, kinderopvang, jeugdartsen en jeugdhulpverleners. Raadslid Alyssa Voorwald stelde het deze week aan de rode.

Geen nadelige gevolgen inentingen
Ouders kiezen er soms voor om hun kinderen niet te laten vaccineren, omdat ze twijfelen over de veiligheid en effectiviteit van vaccins tegen kinderziektes. als de vaccinatiegraad daardoor te ver daalt, levert dat een gevaar op voor de volksgezondheid. Alleen als er genoeg mensen zijn ingeënt, biedt dit bescherming voor de hele groep, inclusief mensen die om bijvoorbeeld medische redenen geen vaccin kunnen verdragen. Wetenschappers noemen dit kudde-immuniteit.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×