Het scheiden van GFT en PMD afval gaat steeds beter in Zoeterwoude. (Foto: Robbert Beurse).

Progressief Zoeterwoude geschrokken van extra afval

“Progressief Zoeterwoude is hartstikke geschrokken toen ze op Sleutelstad.nl lazen dat de inwoners van Zoeterwoude, als enige gemeente in de regio, in 2018 meer afval produceerden dan het jaar ervoor. 417 kg per huishouden, dat is natuurlijk hartstikke veel”, stelde PZ-raadslid Marin Pannebakker donderdag in de raadsvergadering. Hij vroeg burgemeester Liesbeth Bloemen, die afval in haar portefeuille heeft, om uitleg.

Bloemen verklaarde: “Ik kreeg zowat een hartverzakking, maar waarschijnlijk gaat het onderzoek over alle grondstoffen en huishoudelijk afval.
Het aantal inwoners is gestegen; misschien hebben mensen verbouwd en hebben hun bouwafval naar de gemeentewerf gebracht. Normaal tellen we gewoon het huishoudelijk afval!”.

Tegenover Sleutelstad verklaarde Bloemen tevreden te zijn over de hoeveelheid huishoudelijk afval. “Op huisafval hebben we het afgelopen jaar fantastisch gescoord. De wens van de minister is om op 30 kg uit te komen, we zitten nu al net onder de 40. We zijn er nog niet, er moet nog net iets beter gescheiden worden”, aldus Bloemen.

Over de geconstateerde hoeveelheid (417 kg per huishouden) afval maakt Bloemen zich niet druk: “Of die 417 gelijkblijft, of hoger of lager, maakt niet uit, als het maar gescheiden wordt ingezameld”.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×