(Foto: College Tour Merenwijk).

College Tour Merenwijk in teken van rechtspraak

Wie houdt van aangrijpende verhalen over strafprocessen, misdadigers, overtredingen, misdaden en misdrijven  is aanstaande zondag welkom bij College Tour Merenwijk. Twee Merenwijkers die werkzaam zijn op het gebied van het strafrecht nemen het publiek mee naar de rechtbank. “Een leerzame dag waarbij mensen kennis maken met verhalen achter het strafproces,” zegt organisator Oscar Gennissen van de Merenwijkse versie van College Tour.


Clinton Adeleke in gesprek met Oscar Gennissen over College Tour Merenwijk

Leidse Officier van Justitie en rechter
Tijdens de zondagse College Tour is Officier van Justitie Renée van Geloven samen met strafrechter Thea Schmitz  te gast. Beiden worden geïnterviewd over het strafrecht. Na de interviews is er gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen. Gennissen: “Hoe ziet de gemiddelde misdadiger eruit? Wat zijn de verandering in het strafproces? Welke rechten hebben slachtoffers van misdrijven in de rechtszaal? Dat zijn vragen die de geïnterviewden kunnen verwachten.”

De College Tour Merenwijk vindt elke tweede zondag van de maand plaats. Aanstaande zondag begint het om 15.00 uur in de BplusC vestiging in de Merenwijk aan de Rosmolen. De inloop is vanaf 14.45 uur en de entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×