Bij de oversteekplaats naar Het Avontuur staat al 6 maanden een lantaarnpaal die niet brandt. (Foto en video: Robbert Beurse).

Ook wethouder Bouter is wachten op aansluiten lantaarnpaal zat

Anders dan wethouder verkeerszaken Ruud Bouter vorige week beloofde zijn de problemen met de lantaarnpaal bij de oversteekplaats van basisschool Het Avontuur in Zoeterwoude-Dorp woensdag niet opgelost. Ouders en buurtbewoners constateerden donderdagochtend dat er nog altijd geen licht brandt bij het zebrapad voor de school. Reden voor VVD-raadslid Roel Onderwater om de wethouder opnieuw om opheldering te vragen. Het antwoord van Bouter stelt Onderwater voorlopig gerust: “De wethouder heeft zich aan zijn belofte gehouden en contact met Liander opgenomen en ze zijn aan het werk gegaan, maar het lichtje brandt alleen nog steeds niet”, verklaart Onderwater, die verwacht dat Bouter “er bovenop blijft zitten”.

De wethouder heeft de afgelopen week bijna dagelijks contact met beheerder Liander opgenomen om de kwestie opgelost te krijgen. “Ik denk dat het te maken heeft met de sloop van Emmaus (red: verpleeghuis dat naast de school stond). Het Poortgebouw is verdwenen en wellicht dat daar een-of-ander knelpunt zat”, denkt Bouter wiens geduld inmiddels op begint te raken. “Ik wil wel dat het nu heel snel opgelost wordt. Anders ga ik met de vuist op tafel slaan”, sprak hij vastbesloten.

De paal kwam er in mei van dit jaar op verzoek van de gemeenteraad die constateerde dat de zebra onvoldoende verlicht is. Na 6 maanden brandt de paal nog altijd niet. Toegezegde reparatiemomenten worden door de leverancier op het laatste moment verplaatst.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×