(Foto: Chris de Waard).

Studentenverenigingen Leiden waarschuwen leden voor aanrander

“Let op elkaar en ga ’s avonds niet alleen naar huis”. Die oproep doen studentenverenigingen in Leiden naar hun leden schrijft mediapartner Omroep West. Aanleiding is een aantal meldingen van vrouwen die de afgelopen dagen zouden zijn lastiggevallen. De politie kan dat op dit moment nog niet bevestigen.

Chris de Waard in gesprek met VVD-fractievoorzitter Dorien Verbree over de onrust onder studenten.

Een student zou zijn lastiggevallen in de Haarlemmerstraat. Dat gebeurde onlangs tussen 00.00 en 00.15 uur ’s avonds. Een man zou de vrouw vanuit een portiek hebben aangevallen en vervolgens tegen een muur gedrukt. Ze wist uiteindelijk te ontsnappen nadat ze hem had weggetrapt.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Henri Lenferink over de onrust onder studenten.

Studentenvereniging Minerva weet van de meldingen, maar kan daar vanwege de privacy verder niet inhoudelijk op ingaan. Bestuurslid Juliet Tinebra zegt over het voorval: “We nemen het zeer serieus. Het is een kwalijke zaak. We hebben onze leden inmiddels via een WhatsApp-bericht op de hoogte gebracht. Daarin hebben we opgeroepen op elkaar te letten. Daarnaast hebben we nauw contact met de andere verenigingen”.

Blijf met elkaar bellen tot je thuis bent
Bij Quintus zijn ze erg geschrokken van de aanrandingen die plaats zouden hebben gevonden. “De berichten heb ik ook gehoord. Tot op heden heb ik geen melding gekregen dat iemand van onze vereniging erbij betrokken is”, vertelt secretaris Hester Lincke.

Augustinus heeft via een email haar leden gevraagd niet alleen naar huis te gaan. Voorzitter Rosalie legt uit: “Op deze manier moet worden voorkomen dat er nog iemand het slachtoffer wordt. Het is bizar dat dit gebeurt. We hebben onze leden geadviseerd hun ‘live locatie’ met elkaar te delen via de WhatsApp of met elkaar te blijven bellen tot de ander veilig thuis is.”

Weer veilig over straat
Voorzitter Hein Laterveer van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) wijst studenten er op meteen aangifte te doen, mocht hen hetzelfde overkomen. “Dan kan de politie verbanden leggen”. Inmiddels is de onrust onder de studenten groot. Tinebra van Minerva: “Daarom hoopt iedereen natuurlijk dat de dader snel wordt gepakt”. Rosalie vult haar aan: “Zodat iedereen ‘ s avonds weer veilig over straat kan”. De verenigingen geven aan nauw contact te hebben met de wijkagent. Hij houdt hen op de hoogte van de laatste stand van zaken. Dinsdag was de politie zelf niet beschikbaar voor commentaar.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Aanrandingen centrum Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×