Bewonersinitiatief in Stevenshof voor Theehuis Stevenspark

4

In het Huis van de Buurt Stevenshof stemden bewoners uit de Stevenshof eerder deze week voor de bouw van een Theehuis Stevenspark. Het realiseren van een centrale ontmoetingsplaats is een wens van veel inwoners in de wijk. Theehuis Stevenspark in oprichting is onderdeel van het Stevenshof Vitaal project, waarbij bewoners en organisaties samenwerken met de gemeente aan een gezonde en socialere wijk.

Een twintigtal bewoners zal de gepresenteerde plannen en opties voor een nieuw theehuis uitwerken. Daarbij wordt onderzocht of het Huis in de Buurt kan worden uitgebouwd of dat er een nieuw gebouw komt. Ook wordt gekeken naar vergelijkbare initiatieven.

Niet iedereen is blij met de plannen voor een extra ontmoetingsplek in de wijk. Zo wijst bewoonster Juliana Dijkhuizen er op dat er al verschillende plekken rond het park zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ze vreest voor extra overlast, verrommeling en aantasting van het groen in het park als er nog zo’n plek bij komt.

Met steun van de gemeente Leiden moet, als het aan de initiatiefnemers ligt, al volgend jaar het startschot voor bouw of verbouw gegeven worden.

Delen

4 reacties

  1. Bijna alle van de ca 100 aanwezigen op wijkbijeenkomst waren enthousiast over plan theehuis Stevenspark. Het park wordt verrijkt en zeker niet verpest en meer inwoners kunnen dan lopend, rennend of op het terras genieten van ons park. Voor jong en oud gezellige ontmoetingsplaatsen heb ik in de Stevenshof nog niet gezien en daar is dringend behoefte aan. Praat en denk mee, zo maken we de wijk socialer en gezonder vanuit Stevenshof Vitaal

  2. Zeer slecht plan .het gaat meer overlast en herrie veroorzaken. Voor de bewoners er omheen .
    (Zeker op zondag) met al dat gegil op dat terras. Beter is
    Laat die initiatiefnemer hem maar voor zijn eigen deur plaatsen

Laat een reactie achter

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline