(Foto: Stevenshof Vitaal).

Bewonersinitiatief in Stevenshof voor Theehuis Stevenspark

In het Huis van de Buurt Stevenshof stemden bewoners uit de Stevenshof eerder deze week voor de bouw van een Theehuis Stevenspark. Het realiseren van een centrale ontmoetingsplaats is een wens van veel inwoners in de wijk. Theehuis Stevenspark in oprichting is onderdeel van het Stevenshof Vitaal project, waarbij bewoners en organisaties samenwerken met de gemeente aan een gezonde en socialere wijk.

Een twintigtal bewoners zal de gepresenteerde plannen en opties voor een nieuw theehuis uitwerken. Daarbij wordt onderzocht of het Huis in de Buurt kan worden uitgebouwd of dat er een nieuw gebouw komt. Ook wordt gekeken naar vergelijkbare initiatieven.

Niet iedereen is blij met de plannen voor een extra ontmoetingsplek in de wijk. Zo wijst bewoonster Juliana Dijkhuizen er op dat er al verschillende plekken rond het park zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ze vreest voor extra overlast, verrommeling en aantasting van het groen in het park als er nog zo’n plek bij komt.

Met steun van de gemeente Leiden moet, als het aan de initiatiefnemers ligt, al volgend jaar het startschot voor bouw of verbouw gegeven worden.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×