(Afbeelding: UNICEF).

UNICEF viert dertig jaar kinderrechten in Hooglandse Kerk

UNICEF Nederland organiseert samen met de gemeente Leiden en de Universiteit Leiden op woensdag 20 november het (Y)our Rights festival in de Hooglandse Kerk. Jongeren en volwassenen leren tijdens dit festival hoe om te gaan met het vormen van een mening. Het festival wordt georganiseerd om te vieren dat het Kinderrechtenverdrag precies 30 jaar bestaat.

Sinds 1989 zijn de rechten van kinderen en jongeren internationaal vastgelegd in 54 artikelen. Daaronder valt het recht op onderwijs, bescherming, gezond opgroeien en ook het recht om gehoord te worden. Het festival begint met een door jongeren en acteur Frank Lammers speciaal in elkaar gezet toneelstuk over kinderrechten. Vervolgens zijn er diverse workshops zoals zang en dans, social media, motiveren, vooroordelen, lichaamstaal, sociale innovatie, persoonlijke ontwikkeling en rebels gedrag.

Programma (Y)our Festival, 20 november in de Hooglandse Kerk.

Zangeres Trijntje Oosterhuis, presentator Klaas van Kruistum, kindercorrespondent Tako Rietveld, tv-presentatrice Milouska Meulens en kinderrechtenprofessor Ton Liefaard begeleiden de workshops. De middag eindigt met een peptalk van prinses Laurentien en optredens van Trijntje Oosterhuis en Ralph & Claude van The Voice Kids.

Het programma van het (Y)our Rights festival in de Hooglandse Kerk start om 14.00 uur. De deelname is gratis en inschrijven voor het festival is vereist.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×