Omwonenden Kaasmarkt maken parkplan voor plein

12

De Kaasmarkt in Leiden moet niet worden bebouwd, maar vergroend. Dat wil een groep omwonenden die daarom een alternatief plan maakten met bijbehorende website: www.kaasmarktpark.nl. Het plan ‘Kaasmarkt PARKeren’ werd vanmiddag als inspraakreactie overhandigd aan wethouder Spijker van Duurzame Verstedelijking. Namens 300 buurtbewoners. Het is vandaag de laatste dag dat dat kan.

Chris de waard in gesprek met omwonende Eric ’t Mannetje en wethouder Spijker over de Kaasmarktplannen.

Impressie van de Kaasmarkt met langs het water van de Oude Rijn een rijtje nieuwe woningen.

De gemeente heeft flinke plannen met de Kaasmarkt. Daarbij verrijst langs het water van de Rijn een rij woningen en worden ook op drie andere hoeken van het plein ontwikkelingen mogelijk. De bewoners willen vooral meer groen en zijn zelfs bereid om daarvoor de meeste parkeerplekken op het plein op te geven.

 

Delen

12 reacties

    • Nee, geen schijn van kans zoals door de Bomenbond Rijnland is aangegeven in een memo aan de toenmalige Klankbordgroep (8 okt 2017) via de toenmalige projectleider Joost Snepvangers, tbv een vergadering in aanwezigheid van de toenmalige wethouder Paul Laudy. De toenmalige wijkvoorzitter Jaap van Meijgaarden wees mij er fijntjes op dat de voorkeur van omwonenden (ondergrondse pakeergarage) ook het einde van de oude platanen betekende…

  1. Dat vind ik een goed punt. Deze fraaie bomen horen in ieder plan te blijven staan. Laat men dat maar eens doen en het goede voorbeeld geven!

  2. Misschien goede compromissen sluiten want steeds meer mensen willen in de stad blijven wonen ook als ze ouder worden. Paar huizen zijn het, geen massaal nieuwbouw project. En vast in de prachtige stijl van de gerestaureerde panden. Mooi speeltuintje en leuk terras voor de huidige en toekomstige horeca en we hebben er een mooie groene wijk bij. Dicht bij winkels en uitval wegen.

    • Een inwoner van Leiden op

      Kees van der Heijde:Misschien kunnen er wat huizen vlak tegenover de uwe gebouwd worden zodat die bewoners kunnen zien wat er op uw eettafel staat?

  3. Goh, die auto weer. Wat zit die toch bij alle movelijke plannen inde weeg. ’t Wordt tijd dat daar eens verandering in komt.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline