Eric 't Mannetje licht het plan van de buurt toe aan wethouder Spijker. (Foto: Chris de Waard).

Omwonenden Kaasmarkt maken parkplan voor plein

De Kaasmarkt in Leiden moet niet worden bebouwd, maar vergroend. Dat wil een groep omwonenden die daarom een alternatief plan maakten met bijbehorende website: www.kaasmarktpark.nl. Het plan ‘Kaasmarkt PARKeren’ werd vanmiddag als inspraakreactie overhandigd aan wethouder Spijker van Duurzame Verstedelijking. Namens 300 buurtbewoners. Het is vandaag de laatste dag dat dat kan.

Chris de waard in gesprek met omwonende Eric ’t Mannetje en wethouder Spijker over de Kaasmarktplannen.

De gemeente heeft flinke plannen met de Kaasmarkt. Daarbij verrijst langs het water van de Rijn een rij woningen en worden ook op drie andere hoeken van het plein ontwikkelingen mogelijk. De bewoners willen vooral meer groen en zijn zelfs bereid om daarvoor de meeste parkeerplekken op het plein op te geven.

 

Leiden Maatschappij Kaasmarktpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×