Singelparkroute met definitief ontwerp Ankerpark weer een stuk groter

3

Het college van Burgemeester en Wethouders gaat het ontwerp van de herinrichting van het Ankerpark voorleggen aan de gemeenteraad. Het verborgen Ankerpark tussen de Zijlpoort en de Meelfabriek zal na realisatie van de herinrichting en de komst van de singelparkbruggen echt deel uitmaken van de doorlopende singelparkroute. De Raad stelt naar verwachting op 3 december het ontwerp definitief vast.

De gemeente, de buurtbewoners, de Vrienden van het Singelpark en andere stadspartners hebben met elkaar gewerkt aan het ontwerp van het park met kenmerken zoals een hoge verblijfskwaliteit en veel aandacht voor biodiversiteit.

Nieuw in het Ankerpark wordt de beeldentuin van de Leidse kunstenaar Frans de Wit. Daarnaast worden er nieuwe bomen en planten toegevoegd en er komt een nieuwe speeltuin met speelveld. Bestaande elementen in het park blijven behouden en krijgen extra nadruk zoals de bomen, het historisch bolwerk en het hondenuitlaatgebied. Het volledige plan van het definitieve Ankerpark ontwerp is hier te lezen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Artist impressions van het vernieuwde Ankerpark na realisatie. 

Na het akkoord van de Raad wordt de aanbestedingsprocedure gestart. De gemeente verwacht dat in het tweede kwartaal van 2020 kan worden gestart met de werkzaamheden. Het Ankerpark is dan eind volgend jaar gereed.

Delen

3 reacties

  1. Kost wel een paar centen maar dan heb je ook wat. Eindelijk kunnen die Vrienden van het Singelpark dan hun honden rondom de binnenstad uitlaten en op of tussen iets groens laten schijten.
    Ook het Singelpark wordt onder meer gefinancierd over de ruggen van Leidse minima. Zij zijn weggestopt achter een boekhoudkundig hek en hun wordt nauwelijks nog een, of zelfs geen, noodzakelijk gemeentelijk extraatje meer gegund. Maar dat zal die Vrienden v/h S.P. een zorg zijn.

  2. Ziet er schitterend uit! En Frits! Niet alleen om te schijten, maar ook om lekker langs te varen :). Kun jij gewoon je sjekkies roken in het park? Of zoek een baan zodat je achter je hek vandaan kunt?
    Dit is een geweldige investering voor het plezier van de Leidenaren, toeristen en het bewaren van fantastische historie.

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline