(Impressie: Gemeente Leiden).

Singelparkroute met definitief ontwerp Ankerpark weer een stuk groter

Het college van Burgemeester en Wethouders gaat het ontwerp van de herinrichting van het Ankerpark voorleggen aan de gemeenteraad. Het verborgen Ankerpark tussen de Zijlpoort en de Meelfabriek zal na realisatie van de herinrichting en de komst van de singelparkbruggen echt deel uitmaken van de doorlopende singelparkroute. De Raad stelt naar verwachting op 3 december het ontwerp definitief vast.

De gemeente, de buurtbewoners, de Vrienden van het Singelpark en andere stadspartners hebben met elkaar gewerkt aan het ontwerp van het park met kenmerken zoals een hoge verblijfskwaliteit en veel aandacht voor biodiversiteit.

Nieuw in het Ankerpark wordt de beeldentuin van de Leidse kunstenaar Frans de Wit. Daarnaast worden er nieuwe bomen en planten toegevoegd en er komt een nieuwe speeltuin met speelveld. Bestaande elementen in het park blijven behouden en krijgen extra nadruk zoals de bomen, het historisch bolwerk en het hondenuitlaatgebied. Het volledige plan van het definitieve Ankerpark ontwerp is hier te lezen.

Artist impressions van het vernieuwde Ankerpark na realisatie. 

Na het akkoord van de Raad wordt de aanbestedingsprocedure gestart. De gemeente verwacht dat in het tweede kwartaal van 2020 kan worden gestart met de werkzaamheden. Het Ankerpark is dan eind volgend jaar gereed.

Leiden Maatschappij Singelpark


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×