(Foto: BM Fotografie).

Melanie Schultz van Haegen nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Pieterskerk Leiden

Melanie Schultz van Haegen is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Pieterskerk Leiden. Ze volgt Rogier van der Sande op die na zeven jaar afscheid van de Raad van Toezicht van de Stichting
Pieterskerk Leiden neemt.

Schultz van Haegen is sinds april 2018 CEO bij Porticus, een internationale organisatie die de filantropische programma’s ontwikkelt en beheert van charitatieve instellingen die zijn opgericht door ondernemers uit de familie Brenninkmeijer.

Na haar studie bestuurskunde aan de Universiteit Leiden had zij verschillende politieke functies, waaronder gemeenteraadslid en wethouder Economische Zaken in Leiden voor de VVD. Tussen haar staatssecretaris- en ministerschap in Den Haag bij Verkeer en Waterstaat, werkte zij bij Achmea als directeur Zorg. Tevens vervulde ze adviesfuncties bij de Wereldbank en Verenigde Naties. Melanie Schultz van Haegen woont in Leiden.

Ze noemt het eervol om het voorzitterschap van de Raad van Toezicht bij de Pieterskerk Leiden van Rogier van der Sande over te mogen nemen: ’Sinds mijn studententijd kom ik al in de Pieterskerk. De kerk heeft mij altijd gefascineerd. Het is het centrale monument in Leiden, daar zet ik mij de komende jaren graag voor in.”

Rogier van der Sande, dijkgraaf van Hoogheemraadschap Rijnland, werd per 1 januari 2019 de voorzitter van de Unie van Waterschappen en stelde vervolgens zijn voorzitterschap bij de Stichting Pieterskerk Leiden ter beschikking: “Het is een boeiende tijd geweest. De laatste zeven jaren is de bedrijfsvoering van de Pieterskerk Leiden sterk geprofessionaliseerd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Dat alles zonder in culturele en museale kracht in te boeten, daar kan Leiden zeer trots op zijn. Ik ben het met zekerheid.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×