Melanie Schultz van Haegen nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Pieterskerk Leiden

6

Melanie Schultz van Haegen is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Pieterskerk Leiden. Ze volgt Rogier van der Sande op die na zeven jaar afscheid van de Raad van Toezicht van de Stichting
Pieterskerk Leiden neemt.

Schultz van Haegen is sinds april 2018 CEO bij Porticus, een internationale organisatie die de filantropische programma’s ontwikkelt en beheert van charitatieve instellingen die zijn opgericht door ondernemers uit de familie Brenninkmeijer.

Na haar studie bestuurskunde aan de Universiteit Leiden had zij verschillende politieke functies, waaronder gemeenteraadslid en wethouder Economische Zaken in Leiden voor de VVD. Tussen haar staatssecretaris- en ministerschap in Den Haag bij Verkeer en Waterstaat, werkte zij bij Achmea als directeur Zorg. Tevens vervulde ze adviesfuncties bij de Wereldbank en Verenigde Naties. Melanie Schultz van Haegen woont in Leiden.

Ze noemt het eervol om het voorzitterschap van de Raad van Toezicht bij de Pieterskerk Leiden van Rogier van der Sande over te mogen nemen: ’Sinds mijn studententijd kom ik al in de Pieterskerk. De kerk heeft mij altijd gefascineerd. Het is het centrale monument in Leiden, daar zet ik mij de komende jaren graag voor in.”

Rogier van der Sande, dijkgraaf van Hoogheemraadschap Rijnland, werd per 1 januari 2019 de voorzitter van de Unie van Waterschappen en stelde vervolgens zijn voorzitterschap bij de Stichting Pieterskerk Leiden ter beschikking: “Het is een boeiende tijd geweest. De laatste zeven jaren is de bedrijfsvoering van de Pieterskerk Leiden sterk geprofessionaliseerd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Dat alles zonder in culturele en museale kracht in te boeten, daar kan Leiden zeer trots op zijn. Ik ben het met zekerheid.”

Delen

6 reacties

 1. Door de Raad van State op de vingers getikt vanwege Boerenhoek; 130 kilometer (wat een fantastische maatregel, echt goed voor het mieljeu); bekritiseerde herziening omgevingsrecht; Rijnlandroute tegen een bewonersplan in doorgedrukt; het geweldige Fyra-debacle. Ik ben het zelden eens met Alexander Pech maar hier had hij één keer gelijk, over de manier waarop Schultz haar staatssecretaris liet vallen: “Deze staatssecretaris moet dealen met de ellende op het spoor bij ProRail en NS, met de problemen rond Schiphol en Air France-KLM, met de veiligheid van het luchtruim, met de afhandeling van MH17 en met het klimaatakkoord in Parijs. Is dat niet wat veel voor een staatssecretaris, temeer daar de minister met een financieel leeggeplukte portefeuille niet veel meer doet dan kilometerborden onthullen?” Nou mevrouw, van harte welkom in de Pieterskerk hoor. Het zal vast heel goed gaan.

 2. Deze voormalige I&M bewindsvrouwe krijgt een mooi douceurtje in de bekende banencarroussel. Lees M=milieu dus in “goede handen” bij deze Audi vroemende Leidse.
  Deze mevrouw die de 100 km/uur bij Overschie en in Amsterdam van de ene op de andere dag doordrukte zonder enig overleg met deze gemeenten. De aanwonenden in Overschie op 25 m afstand van de roetriool A13 mochten de fors overschrijdende hoeveelheden fijnstof en stikstokoxide inademen, want autoverslaafd NL moest lekker doorvroemen. De rechter moest eraan te pas komen om deze kille zakelijke Dame tot de orde te roepen. Snelheid terug naar 80 km/uur en omwonenden mogen wat langer leven. Niet direkt geslacht op het neoliberale Altaar der Economie.
  Dan die 130 km/uur maatregel, waardoor CO2 uitstoot omhoog, fijnstof omhoog, lawaai omhoog, stikstof omhoog en aantal verkeersslachtoffers omhoog. Lekker doorrijden, maar de stikstof zit nu PAS in de weg. Mevrouw Schultz (en ook voormalig kamerlid Charley Aptroot -nu de burgervader van Zoetermeer) we gaan terug naar HONDERD KM/UUR, dadelijk dag en nacht. Eerst nog even die verrutte liberalen flink krenken en dan doorpakken.
  Tussendoor nog even twee keer belangverstrengelingen van het thuisfront met het Ministerie I&M. Overleefd, want Mark laat zijn vertrouwelingen nooit stikken. VVD daalt wederom op de integriteits- en corruptieschaal. Staat nu onderaan!
  Dan nog even de kuststrook, waar mevrouw aan Bouwend NL graag vrij spel wilde geven. Natuurlijk “goed ingepast” in duin en strand, Roompotjes ga je gang. Soort Belgische kust in wording. Geen zandkorrels, maar betonkorrels (zit overigens ook zand in). De opstand van de verschillende natuurorganisaties en veel hardwerkende Nederlanders bracht mevrouw Vroem tot bedaren. Een convenant kwam er en de natuur werd een beetje gespaard.
  De huidige CEO van de Stichting Porticus heeft naast het kinderen naar school brengen (met de auto?) en het overige huishouden schijnbaar nog wat behoefte om de Pieterskerk te mogen onderhouden. Prima, want het geloof brengt sommige mensen weer op het rechte pad. Gezegend zijt Gij.

 3. Jan (met de pet) op

  RvT van de SPL. Dit is toch gewoon vrijwilligerswerk? Waarom is deze mevrouw niet gewoon aan het werk? Van mensen die niet aan het werk zijn mag namelijk volgens haar eigen verRutte club een tegenprestatie voor de maatschappij worden verwacht…😂😛🖕

Je bent nu offline