Het voormalige schoolgebouw is inmiddels gesloopt. (Archieffoto: Robbert Beurse).

Bodemsanering voormalig schoolterrein Zoeterwoude gestart

Aannemingsbedrijf VSM Sloopwerken is vandaag gestart met het saneren van de bodem van het terrein aan het Westeinde/Herderstasjespad in Zoeterwoude waar basisscholen Corbulo en Klaverweide stonden. De scholen sloten eind 2018 hun deuren en vormden, samen met de Westwoud school, brede school Het Avontuur.

Na de sanering wordt de grond bouwklaar gemaakt en komen er koop- en huurwoningen. Op de plek van de Corbulo school ontwikkelt Rijnhart Wonen het project ‘Bloemenvelde’. Er komen 27 sociale huurwoningen: 9 eengezinswoningen, 6 benedenwoningen en 12 bovenwoningen. Herkon BV bouwt 10 royale twee-onder-een-kapwoningen op de plaats waar de Klaverweide school stond.

Meer informatie over de ontwikkeling van het gebied is te vinden op de website samenontwikkelen.nu.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×