Politie loste waarschuwingsschoten bij aanhouding minderjarige daders overval Spar

25

Bij de arrestatie van twee 17-jarige jongens uit Leiden hebben agenten gisteravond laat twee waarschuwingsschoten gelost. De politie hield de twee daders aan na een overval op de Spar supermarkt aan de IJsselkade in de Leidse wijk Meerburg.

Rond 23.30 uur kwamen de jongens de supermarkt binnen en bedreigden de aanwezige winkelmedewerkers met een vuurwapen. Daarbij eisten ze geld. De gewaarschuwde politie was zo snel ter plaatse dat de jeugdige verdachten nog binnen waren. Ze probeerden tevergeefs te vluchten, maar konden op straat worden aangehouden. Hierbij werden twee waarschuwingsschoten gelost. De twee 17-jarige jongens uit Leiden zitten nog vast en worden gehoord.

Getuigen gezocht
De recherche komt graag in contact met personen die iets gezien of gehoord hebben van deze overval. Wie over informatie of camerabeelden beschikt, wordt gevraagd dat om contact op te nemen met de recherche via 0900-8844 of anoniem via M 0800-7000.

Delen

25 reacties

  1. Tijn Snijders

    Aangezien er reeds vuurwerk afgestoken wordt, heb ik gisteravond wel wat klappen gehoord (de Spar zit letterlijk achter mijn flat) maar nooit doorgehad dat dit aan de gang was.

    Chapeau voor de snelheid van de politie! Nu maar hopen dat die knulletjes flink aangepakt worden.

    Zijn de ouders al ingelicht? Ben benieuwd wat die ervan vinden!

  2. Jammer dat ze onder het jeugdstrafrecht vallen en de strafmaat straks derhalve lager zal uitvallen dan bij volwassen criminelen…

Je bent nu offline