(Foto: Chris de Waard).

Veel werkzaamheden aan het spoor

Op verschillende plaatsen wordt dit weekeinde gewerkt aan het spoor. Tot en met zondag geldt er een aangepaste dienstregeling tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal met een vermoedelijke extra reistijd van een kwartier.

Reizigers op het traject Leiden Centraal – Schiphol Airport ondervinden tot maandag 05.30 uur hinder van werkzaamheden. De NS adviseert om via Haarlem te reizen als de bestemming Amsterdam Centraal is. De dienstregeling tussen Leiden Centraal en Haarlem is aangepast, er rijden stopbussen tussen Leiden Centraal en Hillegom. Voor de bestemming Schiphol Airport worden snelbussen ingezet. Richting Hillegom rijden er vanaf Leiden Centraal stopbussen.

De werkzaamheden hebben ook invloed op het nachtnet van de spoorwegen. De nachttrein rijdt via een andere route en stopt niet op Schiphol Airport. Tussen Leiden Centraal en Schiphol Airport rijden bussen en worden er pendeltreinen ingezet tussen Schiphol Airport en Amsterdam Centraal. De NS waarschuwt rekening te houden met een extra reistijd van een half uur.

Zondag wordt er gewerkt op het traject Leiden РWoerden. Voor reizigers richting Woerden en Utrecht Centraal adviseert  de NS de omreisroute via Den Haag Centraal.

Reizen tussen Leiden Centraal en Leiden Lammenschans moet zondag via station De Vink. Vanaf De Vink rijden bussen naar Leiden Lammenschans, Alphen a/d Rijn, Bodegraven en Woerden. De NS adviseert reizigers kort voor vertrek het actuele reisadvies te raadplegen. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een kwartier tot drie kwartier.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×