Isabel van Opzeeland werd tweede op De Hel van het Noorden. (Foto: Esther Boonstra).

Leidse roeister imponeert op De Hel van het Noorden

Isabel Van Opzeeland (18) van de Leidse roeivereniging Die Leythe maakte dit weekend grote indruk op de Hel van het Noorden. Ze werd tweede op zes seconden achter de vier jaar oudere Fanny Bon. De zes kilometer lange wedstrijd in Groningen wordt gezien als de zwaarste en meest ellendige wedstrijd van het jaar.

Dit jaar had Josy Verdonkschot, bondscoach voor het vrouwenroeien, deze wedstrijd aangewezen als meetmoment voor de selectie van de Olympische Vrouwenacht. Omdat zijn vrouwenacht van 2018 zich niet voor de Olympische spelen van Tokio wist te kwalificeren, is iedereen het erover eens dat deze boot met jonge talenten versterkt moet worden.

Met haar tweede plaats maakte Van Opzeeland haar kandidatuur voor de Vrouwen Holland Acht duidelijk.

Leiden Sport Sport071-talent


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×