(Foto's: Robbert Beurse).

Afwijzing sloop Westwoudschool zorgt voor vertraging woningbouw

De sloop van de Westwoudschool in Zoeterwoude is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De gemeente Zoeterwoude heeft de benodigde ontheffing op de Wet Natuurbescherming nog steeds niet gekregen en daardoor is sloop nu nog niet toegestaan. De bouw van tien eengezinswoningen die op de schoollocatie in mei 2020 van start zou gaan, kan nu niet beginnen. “Op dit moment is er nog geen inschatting te maken over hoe lang dit uitstel precies gaat duren,” zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De ontheffing op de Wet Natuurbescherming was nodig omdat op het terrein vleermuizen verblijven. Dat was bekend en dus heeft de gemeente Zoeterwoude al in april van dit jaar bij de Omgevingsdienst Haaglanden (ODH) een ontheffing aangevraagd. Vooruitlopend op die ontheffing zijn door ecologen bij omwonenden van het oude schoolgebouw vleermuiskasten opgehangen. “Helaas heeft de ODH niet tijdig een reactie kunnen geven op onze ontheffingsaanvraag en kunnen we niet meer aan hun verzoek voldoen om extra onderzoek te doen”, aldus de gemeente.

 

Bij woningen in de buurt zijn vleermuiskasten opgehangen.

Nieuwe planning woningbouw
De gemeente gaat nu zo snel mogelijk een bezwaar indienen tegen het besluit van de ODH om de ontheffing niet te verlenen. Daarnaast wordt momenteel samen met de ontwikkelaar Herkon nagedacht over een nieuwe projectplanning. Om vandalisme en overlast in de buurt te voorkomen laat de gemeente het gebouw zo snel mogelijk dichttimmeren.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×