Ook Leidse geldautomaten ABN AMRO opgeheven

75

ABN AMRO heeft in heel Nederland per direct ongeveer 470 geldautomaten gesloten. Ook in Leiden zijn de automaten buiten gebruik gesteld. “Het gaat om een tijdelijke noodmaatregel. Die is nodig vanwege een toename aan gewelddadige plofkraken,” zo laat de bank weten. Het geld is uit de afgesloten machines gehaald.

Bij winkelcentrum de Luifelbaan heeft ABN AMRO allebei de geldautomaten dichtgetimmerd.

 

 

 

Delen

75 reacties

  • Dat heb ik idd meegemaakt bij Hoogvliet. Oplossing van de supermarkt:bij de kassa kon jee een formuliertje invullen voor automatische incasso. Probleem opgelost.
   Trouwens als de boel plat ligt, kun je ook geen geld uit de automaat halen…….

  • Je blijft toch altijd de voorzijde van een automaat houden die iets kwetsbaarder is. Daarom gaan ze bestaande automaten daar waar mogelijk aanpassen, zodat ploffen moeilijker gaat worden.

  • ZegYasing, ben je echt zo dom? Op welke tijdstippen denk je dat de plofkraken plaats vinden? Op een doordeweekse dag over zeker?
   Dit bureau is tot 17.00 uur open……………………zucht

 1. Maggie Rose

  Volgens mij wil ABN Amro van de particuliere klanten af. Ga eens een uurtje in de wachtafdeling van het Leidse ABN Amro kantoor zitten. Meer dan de helft van de bezoekers druipt er niet geholpen en gefrustreerd af. Nog nooit zoiets mee gemaakt. Het kwijtraken van klanten moet wel de opzet zijn van deze werkmethode want iets anders zullen ze er niet mee bereiken. Echt ongelooflijk. Wat een bank.

  • Ik heb nou nog nooit de behoefte gehad om zomaar bij mijn bank binnen te lopen. Als ik iets wil, dan maak ik even een afspraak en word dan prima op tijd geholpen.
   Heb ik een dringende vraag, dan bel ik even en word dan ook goed geholpen.
   Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

  • als de automaten in de winkels het niet doen, doen de uitgifteapparaten het ook niet. Dus dat is geen argument. Ik heb al jaren € 50,- in mijn tas voor de zekerheid en heb die nog nooit hoeven gebruiken omdat er een pinstoring o.i.d. was.

 2. John Brussel

  De banken willen van het contanten geld af .. verdenk ze zelf van de plofkraken zodat die automaten in zwartdaglicht komen te staan …deze gedacht komen denk ik door slechte films die ik wel een zie 😂😂

 3. Hee simpele zielthes hier !!!! Er staat toch duidelijk: ‘HET GAAT OM EEN TIJDELIJKE NOODMAATREGEL’.
  Hou op met dat huilie huilie doen, ga gewoon pinnen in de winkels en binnekort kun je weer gewoon contant geld opnemen bij de nieuwe automaten.
  Al is het mij een raadsel waarom je dat persé zou willen.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline