Winnend wandkunst ontwerp 'Parada' (Artist impression: Provincie Zuid-Holland).

'Parade' van vissen winnend wandkunstontwerp Torenvlietbrug

Het winnende ontwerp voor de wandkunst aan de Torenvlietbrug in Oegstgeest is van Gabriel Lester en draagt de titel ‘Parade’. De jury koos het werk van Lester als beste ontwerp van de in totaal 63 inzendingen die werden ingezonden voor de prijsvraag die de provincie en gemeente Oegstgeest eerder dit jaar hadden uitgeschreven.

Wethouder en juryvoorzitter Jan Nieuwenhuis met het winnende ontwerp.

De opdracht van de prijsvraag was het ontwerpen van een wandkunstobject  om de onderdoorgang van de nog te vernieuwen Torenvlietbrug in Oegstgeest te verrijken met een kunstwerk die passanten een aantrekkelijke en verrassende omgeving biedt.

De inzendingen werden voorafgaand aan de jurybeoordeling tentoongesteld voor het publiek in de hal van het gemeentehuis van Oegstgeest en het Informatiecentrum RijnlandRoute. De reacties van belangstellenden werden aan de jury ter beschikking gesteld. Deze reacties zijn opgenomen in het juryrapport.

‘Parade’
De wandkunst van Lester toont een school vissen en visfossielen en legt een link van de Torenvlietbrug met de Oude Rijn en de geschiedenis van de locatie en omgeving. Juryvoorzitter en wethouder van Oegstgeest Jan Nieuwenhuis: “Het beeld intrigeert omdat het zowel vanaf veraf als van dichtbij gezien kan worden als één afbeelding, terwijl tegelijkertijd individuele fossielen van vissen waarneembaar zijn. Waardevol detail in het ontwerp zijn de vissenogen die zowel overdag en ’s nachts een fonkelend lichtspel tonen”.

Het complete juryrapport en de inzendingen zijn te downloaden via de website van Architectuur Lokaal. De aanpassing van de Torenvlietbrug maakt deel uit van de werkzaamheden aan de RijnlandRoute.

Cultuur Leiden Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×