De TorenVlietbrug. (Artist impression: Provincie Zuid-Holland).

Tentoonstelling 'Wandkunst' ontwerpen vernieuwde Torenvlietbrug in Oegstgeest

De ontwerpen van vier kunstenaars voor de tunnelwanddecoratie van de nog te vernieuwen Torenvlietbrug zijn van 11 tot en met 21 november in onder meer het gemeentehuis van Oegstgeest te bezichtigen voor het publiek. De vier ontwerpen zijn geselecteerd uit de 63 inzendingen van een prijsvraag die de provincie Zuid-Holland samen met gemeente Oegstgeest had georganiseerd.

Het ontwerp dat het meest aanspreekt bij bewoners en belangstellenden wordt meegenomen bij de finale afweging van de jury die onder het voorzitterschap staat van de Oegstgeester wethouder Jan Nieuwenhuis. De jury kiest begin december uit de vier ontwerpen een winnaar. Op een nieuwe verticale wand langs het nieuw voetpad onder de vernieuwde Torenvlietbrug zal de ‘Wandkunst’ uiteindelijk worden aangebracht.

De vier ontwerpen voor de ‘Wandkunst’ zijn gemaakt door kunstenaars Michiel Kluiters, Gabriel Lester, Sanja Medic en Martijn Sandberg en zijn vanaf 11 november zijn te zien in het gemeentehuis van Oegstgeest, het informatiecentrum RijnlandRoute, Rietpolderweg 19 Leidschendam en via de website van de RijnlandRoute.

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×