(Foto: Radius).

Radius Oegstgeest start AutoMaatje

In januari start Radius Oegstgeest in samenwerking met de ANWB de sociale vervoersdienst AutoMaatje. Donderdag 12 december organiseert Radius een AutoMaatje informatieavond in de Haeswijkflat. Met AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding.

Radius wil dat mensen zo lang mogelijk mobiel blijven en ze laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer. Het initiatief is lokaal georganiseerd en werkt met vrijwilligers.

In een video van het programma ‘Man bijt hond’ wordt uitgelegd hoe het project AutoMaatje in praktijk werkt.

Radius zoekt voor AutoMaatje vrijwilligers met een auto die klanten willen en kunnen vervoeren. De vrijwilliger ontvangt van de passagier een geringe vergoeding per gereden kilometer. Ook zoekt Radius medewerkers voor de telefooncentrale. De telefonist zorgt dat een klant wordt gekoppeld aan een chauffeur. De ANWB begeleidt de vrijwilligers met een trainingen.

De informatieavond van Radius start donderdag 12 december om 19.30 uur in de Haeswijkflat aan de President Kennedylaan 141 in Oegstgeest.

 

 

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×