(Foto: Chris de Waard).

Aantal faillissementen Leiden regio en Bollenstreek weer lager

Met 38 uitgesproken faillissementen in de regio Leiden en Bollenstreek tot en met november dit jaar lijkt de daling van het aantal bedrijven dat het de laatste jaren financieel niet heeft kunnen bolwerken door te zetten. In 2013 werden er nog 170 bedrijven, instellingen en eenmanszaken failliet verklaard. Vanaf 2014 daalde het aantal faillissementen jaarlijks met gemiddeld vijftien procent tot 52 uitgesproken zaken in 2018. Dat meldt het CBS vandaag in een publicatie.

De daling van het aantal faillissementen in de regio is sterker dan het landelijk en provinciaal gemiddelde. Landelijk daalde het aantal faillissement sinds 2013 met 63 procent, de daling in Zuid Holland is 60 procent, in de regio Leiden Bollenstreek is de daling 78 procent.

Meeste faillissementen in de handel
Tot en met november zijn 34 bedrijven en instellingen en 4 natuurlijke personen of eenmanszaken failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken heeft de handel het grootste aantal faillissementen. Die sector behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

Economie Leiden Leiderdorp Nieuws Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×