In 2018 vulde Rijksmuseum Boerhaave zich met kerstmannen, -vrouwen en -kinderen. (Foto: Rob van Dullemen).

RotarySantaRun onderweg naar 1574 wandelaars op vrijdag 20 december

Een nieuwe route, nieuwe artiesten, nieuwe goede doelen, maar uiteraard het vertrouwde kerstmannenpak voor iedereen. De wandeling duurt dit jaar iets langer, namelijk 3,8 km en in tegenstelling tot wat de naam suggereert is het geen hardloopevenement maar een leuke avondwandeling. Inschrijven kan via de website van de RotarySantaRun Leiden. Wees er snel bij en je kan binnenkort je startbewijs plus rode pak ophalen bij de Leidse Rederij aan de Apothekersdijk.

In 2013 werd de eerste RotarySantaRun georganiseerd en ging het inderdaad om hardlopen voor het goede doel. Inmiddels doen er 50 gemeentes mee en wordt er plaatselijk een keuze gemaakt voor hardlopen of wandelen. Leiden beleefde vorig jaar een eerste, zeer succesvolle editie met duizend deelnemers. Het startpunt bij het Stadhuisplein kleurde dieprood die avond. In Leiden is de SantaRun een wandelfeest om het zo laagdrempelig mogelijk te houden. “Iedereen kan meedoen”, zegt organisator Daaf Sloos, “van jong tot oud en ook in een rolstoel of een scootmobiel.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Daaf Sloos over de RotarySantaRun op vrijdag 20 december.

De route doet allerlei sfeervolle locaties aan in de binnenstad en gaat ook een paar keer binnendoor. “Bij verkleedzaak Hoppezak gaan we binnendoor en wordt je vermaakt door de zangers en zangeressen van Kom op Jûh uit Leiderdorp, natuurlijk ook weer bij Rijksmuseum Boerhaave, waar Miss Noeka optreedt.” Verder wordt er ponderweg links en rechts wat lekkers uitgedeeld. Ook dat zijn goede redenen om er een wandel- in plaats van een hardloopavond van te maken. “Als je hardloopt heb je daar allemaal geen tijd voor.”

Een van de goede doelen is altijd de Nierstichting, dat geldt voor alle SantaRuns in Nederland. Leiden gaat verder geld inzamelen voor de Voedselbank Leiden en Stichting Jeugd en Welzijn Leiden. Hoe meer mensen meelopen, hoe meer geld er wordt opgehaald en wat is er nu mooier dan startnummer 1574 op je borst kunnen spelden? Meedoen kan voor €15 voor volwassenen en €10 voor kinderen.

De warming-up begint om 17.00 uur met DJ Flor en Jenergy die het publiek zullen verleiden met “kerstachtige sportbeats”, aldus Sloos. Om 17.45 uur worden de cheques uitgedeeld aan de goede doelen en om 18.00 uur zal wethouder Fleur Spijker met een kerstklok de wandelaars het vertreksein geven. De finish is op de Koornbrug waar iedereen op de foto kan met de engelenvleugels en een medaille krijgt omgehangen. En dit jaar krijg je bij je pak ook een lampje uitgereikt wat je aan je kerstpak kan hangen die avond. De wandeltocht gaat ook door bij regen, de organisatie verkoopt dan doorzichtige poncho’s want je kerstpak moet natuurlijk wel te zien zijn, voor €2, ook die opbrengst gaat naar de goede doelen.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van RotarySantaRun Leiden of mail naar leiden@rotarysantarun.nl.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×