(Fotocollage: BCL).

Business Club Leiden kiest weer Leidenaar van het jaar

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Business Club Leiden wordt op 7 januari weer een opvallend persoon tot ‘Leidenaar van het jaar’ verkozen. De BCL kiest sinds 2012 jaarlijks zo’n bijzondere Leidenaar op wie de leden trots zijn. “Wie hebben bijzondere prestaties geleverd het afgelopen jaar, wie wordt er in de Leidse regio bewonderd en wie verdient er een pluim en aanmoediging”, vat voorzitter Chris Verplancke de verkiezing samen. “Er is in november digitaal gestemd door het publiek, want iedereen die zich voldoende Leidenaar voelt, mocht in iemand voor deze eer nomineren.”

Van de 21 binnengekomen namen van Leidenaren heeft het BCL-bestuur op basis van het aantal stemmen en de meegestuurde motivatie een shortlist met kandidaten gemaakt waarop de BCL-leden in december stemmen.

De kandidaten voor de titel Leidenaar van het Jaar
1. Reanne van Kleef (media organisator, bestuurder voetbalclub).
2. Willem Gressie (Leids popfestival organisator)
3. Bep Monfils (medium, media persoonlijkheid)
4. Daaf Sloos (organisator te water en te land)
5. Erna Kortlang (notaris, voorzitter ondernemers)
6. Pink Meltzer (Leids dichterette)
7. Meta Knol (museum Lakenhal directeur)
8. Tjeerd Scheffer (Rembrandt en Marathon organisator)

De uitverkorene zal op 7 januari tijdens de BCL-nieuwjaarsreceptie in Grand Café de Burcht rond 18.00 uur in uw aanwezigheid de bronzen buste van de ‘Jonge Rembrandt’ (Leidenaar 2006) mogen ontvangen, en houden.

Eerdere winnaars zoals Jochem Myjer 2012, Armin van Buuren 2013, Henry Lenferink 2014, Robert Strijk 2015 2015, Emile van Aelst (de Leidse Glibber) (2016), Gerard van den Berg (2017), Tom Holswilder en Chris de Waard (2018) zijn uitgesloten voor deze eer.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×