Leidenaar (21) opgepakt voor aanranding in Doelensteeg

43

De politie heeft vrijdagochtend een 21-jarige Leidenaar aangehouden die wordt verdacht van het aanranden van een vrouw in Leiden. De politie kwam de man op het spoor na onderzoek van camerabeelden waarop hij te zien was en onderzoekt nog of de verdachte ook verantwoordelijk is voor andere zedenincidenten die in Leiden hebben plaatsgevonden.

In de nacht van 3 op 4 december werd rond 03.00 uur een 24-jarige vrouw in de Doelensteeg vastgepakt door een onbekende man die haar bedreigde en aanrandde. Hij sloeg vervolgens op de vlucht, maar werd daarbij gezien door verschillende omstanders. Dankzij hun verklaringen en camerabeelden uit de omgeving kreeg de politie uiteindelijk zicht op de vermoedelijke dader. Deze 21-jarige Leidenaar kon vrijdagochtend 13 december rond 09.00 uur op straat worden aangehouden in Leiden.

Onrust
Het onderzoek naar de verschillende zedenincidenten in het centrum van Leiden, waarover de afgelopen weken veel onrust ontstond, gaat onverminderd verder. Daarbij werkt de politie nauw samen met de gemeente en studentenverenigingen in de stad. Aankomende week zijn er ook twee bijeenkomsten waar mensen met onder meer de politie en gemeente in gesprek kunnen gaan over wat er de afgelopen tijd is gebeurd.

Delen

43 reacties

  1. Nou gelukkig maar. Goed werk van politie/recherche. Nu de rechter nog. Hoop dat ie hem een flinke dauw geeft en tbs erbovenop om even na te gaan wat er in deze meneer zn kop speelt. Want de onrust die hy heeft veroorzaakt bij alle Leidse burgers en de angst by de slachtoffers vraagt/rechtvaardigt een maximum straf.

  2. Hendrika Henneke

    21???? O weet er wel raad mee. 1 tik weg. P. Maar voor ik dit zou doen eerst gaatje maken in beton dan dingetje erin en gelijk afmetselen en als het hard is. Hup eraf. Hakken. Smerige. Hond lende. L

  3. Er is vooralsnog sprake van “de vermoedelijke dader”, een verdachte dus, niet van iemand die door een rechtbank schuldig bevonden en veroordeeld is.

  4. Wim Glasbergen

    Kijk maar uit dat zijn adres niet uit lekt krijg hij 800 euro mee van de gemeente net als onze Menno hoor je ook niks meer van na alle ophef opknopen die gast

  5. Complimenten voor het politiewerk. Ik hoop dat deze verdachte ook een bekentenis aflegt voor de vele andere aanrandingen in het centrum. Dan is daarmee een groot probleem opgelost.

Je bent nu offline