Leidenaar (21) opgepakt voor aanranding in Doelensteeg

De politie heeft vrijdagochtend een 21-jarige Leidenaar aangehouden die wordt verdacht van het aanranden van een vrouw in Leiden. De politie kwam de man op het spoor na onderzoek van camerabeelden waarop hij te zien was en onderzoekt nog of de verdachte ook verantwoordelijk is voor andere zedenincidenten die in Leiden hebben plaatsgevonden.

In de nacht van 3 op 4 december werd rond 03.00 uur een 24-jarige vrouw in de Doelensteeg vastgepakt door een onbekende man die haar bedreigde en aanrandde. Hij sloeg vervolgens op de vlucht, maar werd daarbij gezien door verschillende omstanders. Dankzij hun verklaringen en camerabeelden uit de omgeving kreeg de politie uiteindelijk zicht op de vermoedelijke dader. Deze 21-jarige Leidenaar kon vrijdagochtend 13 december rond 09.00 uur op straat worden aangehouden in Leiden.

Onrust
Het onderzoek naar de verschillende zedenincidenten in het centrum van Leiden, waarover de afgelopen weken veel onrust ontstond, gaat onverminderd verder. Daarbij werkt de politie nauw samen met de gemeente en studentenverenigingen in de stad. Aankomende week zijn er ook twee bijeenkomsten waar mensen met onder meer de politie en gemeente in gesprek kunnen gaan over wat er de afgelopen tijd is gebeurd.

112 Sleutelstad Leiden Aanrandingen centrum Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×