(Foto's: Sleutelstad).

Behulpzame passagier mogelijk zakkenroller; politie doorzoekt trein op Leiden Centraal

Een man die slecht ter been is, is woensdagmiddag rond 14:30 uur beroofd op station Den Haag Centraal. Een behulpzame passagier hielp de man instappen, maar daarna bleek de portemonnee van de man te zijn verdwenen. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Hoewel niet duidelijk was of de zakkenroller daadwerkelijk was ingestapt, is de trein op het volgende station – Leiden Centraal – wel minutieus doorzocht. De massaal uitgerukte politie heeft de zakkenroller daar echter niet meer gevonden.

De trein waarin de zakkenroller zich zou bevinden, vertrok om 14.33 uur van Den Haag Centraal en kwam tien minuten later aan op Leiden Centraal. Daar werden alle deuren van de trein dichtgehouden en doorzocht de massaal toegestroomde politie de intercity. Deur per deur mochten de passagiers de trein uiteindelijk verlaten, waardoor de eventuele zakkenroller niet ongezien kon ontsnappen. De zoektocht in de trein heeft echter geen verdachte opgeleverd.

Vertraging
De politie-actie op het station heeft ruim twintig minuten geduurd. De betreffende intercitytrein naar Groningen heeft daardoor een flinke vertraging opgelopen en reizigers hebben een tijdje moeten wachten voordat ze konden instappen. Het overige treinverkeer heeft nagenoeg geen hinder ondervonden van de politie-actie.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×