Wethouderskandidaat Rik van Woudenberg (links) werd vanmiddag voorgesteld door de Leiderdorpse D66-fractievoorzitter Jeroen Hendriks. (Foto: Chris de Waard).

Rik van Woudenberg wethouderskandidaat D66 Leiderdorp

Rik van Woudenberg is de wethouderskandidaat van D66 Leiderdorp. Daarmee is de beoogde wethoudersploeg voor de nieuwe coalitie compleet. Willem Joosten keert daarin terug als wethouder voor de VVD en Daan Binnendijk voor het CDA en ChristenUnie/SGP. Afgelopen vrijdag werd al het coalitieakkoord gepresenteerd. De nieuwe wethouders worden in januari door de raad benoemd.

Chris de Waard sprak vanmiddag met de wethouderskandidaat van D66 Leiderdorp onder andere over de snelheid op de Oude Spoorbaan: “De positie van Leiden is daarin heel belangrijk, want we moeten het samen doen”, aldus Van Woudenberg die de regio vrij goed kent. Hij werkte in het verleden bij Uitzendorganisatie Luba in Leiden – Noord en nam dan dagelijks de Oude Spoorbaan.

Van Woudenberg is ondernemer en oud-wethouder van zijn huidige woonplaats Zuidplas. In zijn portefeuille krijgt hij duurzaamheid, onderwijs, regio, beheer openbare ruimte, kunst & cultuur. Hij wordt ook verantwoordelijk voor communicatie & media, wijk- en buurtgericht werken en het maatschappelijk vastgoed van de gemeente.

Tussen 2014 en 2018 was Van Woudenberg wethouder in de gemeente Zuidplas, een fusiegemeente liggend tussen Zoetermeer, Gouda en Rotterdam, die in 2010 is ontstaan door samengaan van de gemeenten Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk a/d IJssel en Zevenhuizen. Hij had daar onder meer duurzaamheid, onderwijs, cultuur en het beheer van de openbare ruimte in zijn portefeuille.

De fractie van D66 is erg tevreden met de kandidatuur van Van Woudenberg. “Hij is een ervaren wethouder met een duidelijk D66-profiel. Bovendien heeft Rik veel ervaring op de onderwerpen die ook nu weer in zijn portefeuille zitten. Alle ingrediënten voor een vliegende start in Leiderdorp”, zegt fractievoorzitter Jeroen Hendriks.

Leiderdorp Politiek collegecrisisldorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×