(Foto's: Gemeente Oegstgeest).

Feestelijke start van 'Automaatje' in Oegstgeest

Burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest heeft vandaag in het startsein gegeven voor de sociale vervoersdienst Automaatje. Met AutoMaatje kunnen mensen een lift krijgen van een buurtbewoner naar bijvoorbeeld de kapper, familie of het ziekenhuis. AutoMaatje is een project van de ANWB dat in Oegstgeest, op verzoek van de gemeente, is opgepakt door Radius.

AutoMaatje is een oplossing voor mensen die niet (meer) mobiel zijn om toch op pad kunnen gaan. Een klant belt met ANWB AutoMaatje Oegstgeest voor vervoer. Dan wordt er een match gezocht met een vrijwillige chauffeur. De klant betaalt voor de gereden kilometers een vergoeding aan de chauffeur.

De afgelopen maand heeft Radius de eerste vrijwillige chauffeurs geworven. De ANWB zorgt voor de begeleiding en training.

Ook rijden als vrijwilliger voor Automaatje in Oegstgeest,  bel 071-7074275 of mail Radius voor informatie. 

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×