Koning Willem-Alexander samen met de 95-jarige Johan Waanders uit Leiden tijdens een werkbezoek aan Fietsmaatjes in Warmond (Foto: PR.)

Fietsmaatjes genomineerd voor Appeltje van Oranje 2020

Fietsmaatjes uit Warmond is in de race voor een ‘Appeltje van Oranje’. Het Oranje Fonds reikt jaarlijks deze prijs uit aan bijzondere sociale projecten. Het thema is dit jaar ‘Maatjes ben je samen’ en staat in het teken van maatjesprojecten. Projecten waarin mensen elkaar vooruithelpen en langere tijd ondersteunen.

Vrijwilligers van stichting Fietsmaatjes fietsen op elektrisch ondersteunde duofietsen met mensen die dat niet meer zelfstandig kunnen. Het aantal Fietsmaatjes-locaties is sinds het begin van het programma in 2012 gegroeid naar negentien. Ruim 1.100 vrijwilligers maken het mogelijk dat meer dan 1.300 gasten regelmatig kunnen fietsen. In de regio zijn meerdere afdelingen van Fietsmaatjes. De organisatie is actief in onder andere Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest, Noordwijk, Warmond, Voorhout en Zoeterwoude. Met de steun van het Oranje Fonds wil Fietsmaatjes uitgroeien tot een landelijke organisatie.

Stemmen op Fietsmaatjes
In totaal zijn er 38 projecten die meedingen voor één van drie Appeltjes van Oranje die het Oranje Fonds uitreikt. Door te stemmen op Fietsmaatjes maakt de organisatie kans om door te dringen tot de top tien kanshebbers. Een jury bepaalt uiteindelijk de drie winnaars van 2020.

Winnaars
De Appeltjes van Oranje worden op 23 mei door Koningin Máxima uitgereikt aan de drie beste maatjesprojecten. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje ontvangen een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Jaarlijks worden duizenden projecten ondersteund die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×