(Foto's: Leiden Atletiek).

Ruim 1300 lopers bij Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop

Ruim 1300 hardlopers verzamelden zich gisteren op de atletiekbaan van Leiden Atletiek voor de start van de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop. De loop die traditioneel op de eerste zondag van het nieuwe jaar wordt gehouden, is de vierde loop van het Zorg en Zekerheid circuit en wordt georganiseerd door Leiden Atletiek en Loopgroep Oegstgeest. Vijf Leidse atleten behaalden het podium.

Nadat ze gezamenlijk opgewarmd waren ging een grote groep kinderen van start voor de GeZZinsloop. Zij legden twee ronden af op de atletiekbaan, al dan niet vergezeld door een begeleider. De oudere lopers konden kiezen uit 5, 10 of 15 kilometer over een parcours rond de Leidse Hout en door de Merenwijk.

Op de kortste afstand waren Jeffrey van Noortwijk van Haag Atletiek en Silke Schmidt uit Leiden de snelsten. Schmidt is houdster van diverse wereldrecords in haar leeftijdscategorie (60 jaar en ouder). Van Leiden Atletiek deed Vienna Romanee van zich spreken met een tweede plaats en een nieuw persoonlijk record op de 5 kilometer.

Op de 10 kilometer was er tweemaal winst voor atleten van AV Sparta uit Den Haag in de personen van Robin Kuiper en Jia-Lian Yin. Van Leiden Atletiek stond Michiel Otten op het podium op de derde plaats.

Wilfred Verhagen is een vertrouwd gezicht op het podium van de langste afstand in het Zorg en Zekerheidcircuit. De Woerdenaar was ook in Leiden de snelste op de 15 kilometer in 50.40. Met Maarten Jumelet en Maikel
Stolwijk op plaatsen twee en drie kreeg het podium nog een mooi Leiden Atletiek tintje. Leila van der Pal als snelste bij de vrouwen is wel een vrij nieuw gezicht binnen het circuit. Lid van studentenloopvereniging Currimus en Leiden Atletiek was net als vorige maand in Lisse de snelste op de 15 kilometer in een tijd net boven het uur.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×