(Hoofdfoto: IJsbrand Terpstra, reportage: Chris de Waard).

Herinrichting Hooigracht van start

De gemeente Leiden is vandaag begonnen met de herinrichting van de Hooigracht. Daarbij horen ook de Pelikaanstraat en de St. Jorissteeg en Watersteeg waar ook de pleintjes opnieuw worden ingericht. Daar komen onder meer haltes voor de H(OV)-bussen die via de centrumroute gaan rijden.

Eind november legde de aannemer aan belangstellenden uit hoe de werkzaamheden uitgevoerd gaan worden.

De herinrichting van de Hooigracht en de straten die in het verlengde daarvan liggen, maakt deel uit van de centrumroute waar Leiden aan werkt. In de volgende fase worden ook de Langegracht en het Schuttersveld opnieuw ingericht. De werkzaamheden aan de Hooigracht gaan een jaar duren. Al die tijd blijft de straat steeds via één rijbaan bereikbaar.

Leiden Centrumroute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×