(Foto's: DIOK/Sarah Niggebrugge).

Tackles in de modder: 'Rugby is niet alleen voor mannen!'

Passes, kicks en tackles in de modder. Met een open dag lieten de rugbydames van DIOK zien dat rugby niet alleen voor mannen is, maar een gave sport voor iedereen. Zo’n dertig dames en meiden waren gisterenochtend op de open training af gekomen.


Reanne van Kleef in gesprek met speelster Eva van der Horst.

Tijdens de training werden de basistechnieken uitgelegd en werden er ook al verschillende wedstrijdjes gespeeld. Het spannendste moment voor de nieuwelingen was toch wel het tackelen, maar ook dat werd vol geduld uitgelegd door de begeleiding. Speelster Eva van der Horst vertelt waarom rugby een sport voor iedereen is:  “Het is heel erg leuk dat het echt een teamsport is waar je met jong, oud, groot, klein echt één team vormt. Iedereen heeft zo z’n eigen talenten op het veld. Maar je hebt elkaar wel allemaal nodig. Er is heel veel discipline en respect onderling en je gaat er echt als team heel erg voor. ”

Damesrugby bij DIOK
Het damesteam van DIOK speelt in de 1e klasse, het op het één na hoogste niveau van Nederland. Van der Horst: “Het team bestaat uit een aantal meiden die uit de jeugd zijn doorgestroomd en afgelopen jaar ook voor het Nederlands jeugdteam hebben gespeeld. Daarnaast hebben we een aantal wat oudere dames die al ontzettend lang rugby spelen en je hebt dames zoals als ik die het pas een jaar of anderhalf jaar spelen. Het team is heel divers en dat maakt het denk ik ook wel leuk. We zijn een hecht team, in het veld en daarbuiten.”

De ambitie om te promoveren naar de Ereklasse is er volgens Van der Horst altijd. “We zijn dit jaar met heel veel nieuwe meiden begonnen. Ik denk dat we dit seizoen nodig hebben om echt te groeien en elkaar als team op het veld te vinden, zodat we volgend seizoen nog beter kunnen presteren. Wat mij betreft is het altijd het doel om hogerop te komen.”

Meetrainen
Nieuwe speelsters zijn altijd welkom bij DIOK, met of zonder ervaring. Van der Horst: “Iedereen die nieuwsgierig is naar rugby en een keer wil meetrainen, wees alsjeblieft welkom! We hebben jullie hard nodig, dus kom erbij.”

Meetrainen kan iedere dinsdag en donderdag van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via info@damesrugbyleiden.nl.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×