(Foto's/video: Chris de Waard).

Burgemeester Bouvy-Koene: "Het gaat goed met Voorschoten"

In een positieve nieuwjaarstoespraak blikte de Voorschotense burgemeester Pauline Bouvy-Koene gisteravond terug op een ‘niet verkeerd jaar’ 2019. Een jaar waarin de financiën van het dorp stabiel blijken te zijn en waarin zijzelf kroonbenoemde burgemeester werd, waarmee de zelfstandigheid van het dorp ook voor de langere termijn is gewaarborgd.

Chris de Waard blikt met burgemeester Pauline Bouvy-Koene van Voorschoten terug en vooruit.

“We zijn als Voorschoten gehecht aan onze zelfstandigheid en willen die ook behouden, maar die zelfstandigheid moet niet leiden tot zelfgenoegzaamheid of een naar binnengerichte houding. We hebben onze omgeving keihard nodig”, aldus de burgemeester. “We kunnen het niet alleen.” Volgens Bouvy-Koene schort het nog wel aan het in praktijk invulling geven aan alle afspraken die met en binnen de Leidse regio op papier zijn gezet: “We bakken er in de praktijk nog niet zoveel van.”

Algeheel verbod op consumentenvuurwerk
Burgemeester Bouvy-Koenen hoopt dat er snel landelijke regels komen over het aan banden leggen van consumentenvuurwerk. Zelf is de VVD-burgemeester voorstander van een totaalverbod op het afsteken van consumentenvuurwerk. “Dan zou je misschien wel iets moeten doen met een centraal vuurwerk.”

Andere zaken die de burgemeester memoreerde waren het openhouden van zwembad Het Wedde voor de komende tien jaar, verschillende woningbouwprojecten waaronder het bebouwen van het terrein waar nu nog Intratuin is gevestigd en het feit dat de gemeente beter is geworden in het bepalen waar wel en geen geld in wordt gestoken. “We zijn ook wat dat betreft meer in balans gekomen.”

Maatschappij Politiek Regio Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×