(Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiderdorp herdenkt Holocaustslachtoffers bij oorlogsmonument

Leerlingen van de Koningin Julianaschool hebben gisteravond licht naar de Leiderdorpse begraafplaats gebracht. Daar werd bij het oorlogsmonument een tijdelijk lichtmonument onthuld door burgemeester Laila Driessen. Voorafgaand aan de onthulling werd een korte herdenking gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust.

Burgemeester Driessen: “We hebben vanavond met z’n allen op onze begraafplaats 75 jaar vrijheid herdacht. Dat 75 jaar geleden het concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, hét internationale symbool voor de Holocaust, werd bevrijd. Ik vond het erg indrukwekkend om samen met de leerlingen te gedenken dat het 75 jaar geleden is, maar ook dat we 75 jaar vrijheid hebben hier in Nederland.”

Leiderdorp Maatschappij holocaustherdenking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×