(Foto's: Reanne van Kleef).

VVD-fractievoorzitter neemt afscheid van Leiderdorpse gemeenteraad

Bart Hoenen heeft gisteravond afscheid genomen van de Leiderdorpse gemeenteraad. De fractievoorzitter van VVD Leiderdorp was tien jaar raadslid. Hoenen liet weten plaats te maken voor het nieuwe talent binnen zijn fractie en gaat zich nu nog meer inzetten voor regionaal ondernemerschap. Martine Breedveld volgt Hoenen op als fractievoorzitter.

In een eerder interview met Sleutelstad liet Hoenen al weten dat nu de rust was wedergekeerd, het tijd was om afscheid te nemen. Gisteravond vertelde hij nogmaals wat zijn beweegredenen zijn om de politiek te verlaten. “We gaan een nieuwe fase in. Met nog twee jaar tot de nieuwe verkiezingen moeten we mijns inziens verder met een team van mensen dat ook verder wil ná die verkiezingen. Ik pas niet meer in die beschrijving. Mijn toenemende dagelijkse werkzaamheden op het gebied van regionaal ondernemerschap en de kwaliteiten en honger binnen mijn eigen fractie, boden mij een meer dan geschikte aanleiding om ruimte te maken voor nieuwe talenten. Want laten we eerlijk zijn: deze fractie kent mensen die slimmer zijn dan ik, scherper zijn dan ik en specialistischer zijn dan ik. Echte Leiderdorpers die zich thuisvoelen in het dorp.”

Langzitters in Leiderdorp
De Leiderdorpse raad heeft meerdere nestors. Zo denkt LPL-voorman Hugo Langenberg die inmiddels al achttien jaar in de raad zit nog lang niet aan afscheid nemen en zijn er een aantal raadsleden die even lang of zelfs nog langer de Leiderdorpse burgers in de raadszaal vertegenwoordigen. Geen goede zaak volgens Hoenen en ook één van de reden waarom hij zelf afscheid neemt. “Na tien jaar concludeer ik, dat ondanks dat de wereld om ons heen best wel snel verandert, er in de politiek in het algemeen en in Leiderdorp in het bijzonder, misschien wel teveel en te lang hetzelfde blijft. Ook daarom is het goed dat een oudgediende als ik tijdig het veld ruimt. Ik ben heel dankbaar dat het mij is gegund me zo lang voor Leiderdorp in te zetten.”

Confrontatie niet uit de weg
Burgemeester Laila Driessen dankte Hoenen om zijn jarenlange all-round inzet voor Leiderdorp en ook voor de manier waarop hij dat heeft gedaan.”Je bent een man van de inhoud, pragmatisch, maar zoekt ook gezamenlijk naar oplossingen. Ook ben je niet van de politieke stokpaardjes, maar je wilt met elkaar Leiderdorp beter maken. Je zegt waar het op staat en als het moet ga je de confrontatie niet uit de weg. Recht door zee, maar je weet wat je aan jou hebt.”

Hoenen kijkt zelf ook positief terug op zijn werkwijze en tijd als Leiderdorps raadslid. “Ik kan zeggen dat ik mij met veel plezier heb ingezet, dat ik het raadswerk op een enkele uitzondering na heel bijzonder en dankbaar vond. Ik heb ook zeker fouten gemaakt en heb dingen beter kunnen doen, maar ik heb op geen enkele wijze spijt van wat ik in een geheel decennium heb uitgekraamd. Ook niet in de afgelopen maanden, want we moeten verder. Jullie moeten verder.”

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×