Impressie van de Langegracht zoals deze er uit gaat zien. (Afbeelding Gemeente Leiden).

Na Hooigracht ook Langegracht en Oude Herengracht op de schop

Als over ongeveer een jaar de werkzaamheden rond de herinrichting van de Hooigracht klaar zijn, kan de aannemer meteen door met de Langegracht. Vanaf 2021 wordt ook dat deel van wat de Centrumroute moet worden aangepakt. De straat wordt opnieuw ingericht, fietsers krijgen voorrang en er komt een brede middenberm waar zelfs gewandeld kan worden.

Ook wordt de straat groener. Er komen ongeveer veertig bomen bij. Op verzoek van omwonenden vooral platanen. Van die soort staan er ook nu al zo’n honderd. Ook de biodiversiteit wordt volgens wethouder Ashley North niet vergeten: “Tussen de bomen worden allerlei soorten struiken aangeplant.”

Chris de Waard in gesprek met werthouder Ashley North over de herinrichting van het volgende tracédeel van de Centrumroute: de Langegracht en de Oude Herengracht. 

Oude Herengracht
Ook het deel van de Oude Herengracht tussen de aansluiting met de Langegracht en de Herensingel wordt bij de herinrichting betrokken. De bushalte daar wordt verplaatst naar de Langegracht en op de plek waar een van de nieuwe singelparkbruggen wordt aangelegd komt ook een groene middenberm om zo de ‘sfeer van het singelpark’ zoveel mogelijk te behouden.

Leiden Politiek Centrumroute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×