Serre Café de Bonte Koe mag definitief blijven

20

Na een serie procedures die jarenlang aansleepte heeft de Raad van State woensdag definitief besloten dat de uitgebouwde serre van Café de Bonte Koe in de Hooglandse Kerkchoorsteeg mag blijven. De door de gemeente verstrekte vergunning waardoor de illegaal neergezette uitbouw in 2010 werd gelegaliseerd is terecht verleend, zo oordeelt de RvS nu.

Eerder kregen klagende buren bij de rechter verschillende keren gelijk en leek het er op dat de serre van de populaire kroeg zou moeten verdwijnen of dat er ingrijpende maatregelen getroffen zouden moeten worden om overlast voor de overburen te voorkomen. De klagers zijn overigens al geruime tijd geleden verhuisd.

Delen

20 reacties

  1. Juist, lekker op zijn Leids…eerst illegaal bouwen, dan janken om een vergunning bij de gemeente, Lenferink uitnodigen (en lief aankijken), schijt aan de buren (deze ondertussen wegpesten) zo gaat dat hier…goed voorbeeld doet volgen, denk ik dan maar.

  2. Allert Goossens

    Als je dan toch reageert, praat dan geen poep. Niet de gemeente maar de Raad van State geeft uiteindelijk de horeca gelijk. Leiden meet dus niet met twee maten maar kennelijk heeft de gemeente fouten gemaakt …

  3. De gemeente Leiden heeft dat ooit tijdelijke en later illegale permanente uitbouwsel veel te lang gedoogd. Dan is er op een gegeven moment geen weg meer terug. Waaruit weer eens blijkt dat consequente en tijdige handhaving altijd beter is dan labbekakkerig wegkijken en de dingen gemakzuchtig op hun beloop laten. Helaas moeten we vrezen dat dit besef nog steeds niet is doorgedrongen tot de verantwoordelijken bij de gemeente Leiden. Er wordt namelijk nog steeds veel te veel gedoogd.

  4. Dit is een grote schande. Landjepik van de openbare ruimte. De volledige raad is indertijd akkoord gegaan met de legalisering van de uitbouw. Alleen de Partij voor de Dieren heeft er regelmatig wat van gezegd en tegen legalisatie gestemd.

Laat een reactie achter

Je bent nu offline