(Foto: Prorail).

Totaal rookverbod treinstations

ProRail en NS zetten samen de volgende stap om stations volledig rookvrij maken. Er geldt al een rookverbod voor stationshallen, trappen, liften en tunnels. Als het aan ProRail ligt verdwijnen in oktober ook de rookvoorzieningen op de perrons. De NS stopt vanaf 1 april met de verkoop van tabak in haar eigen winkelformules.

ProRail is inmiddels gestart met de voorbereidingen om alle 390 rookpalen op de perrons te verwijderen. Op ongeveer 100 van de 400 stations in Nederland bevinden zich nu nog rookpalen of roosters. De rookzoneborden worden verwijderd en Prorail werkt aan nieuwe borden voor huisregels.

Stop verkoop tabak
NS wil dat er op stations uiteindelijk helemaal geen rook- en tabakswaren meer te koop zijn. Daarom stopt vanaf 1 april de verkoop van rook- en tabakswaren in de eigen winkelformules op de 136 verkooplocaties van NS. Het gaat hier om de Kiosk en de StationsHuiskamer. Daarnaast sluit NS geen nieuwe contracten meer af met huurders die op het station tabak willen verkopen.

Leiden Maatschappij Regio Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×