(Foto: Wikimedia).

Dertien studenten van Universiteit Leiden teruggehaald uit China wegens coronavirus

Alle dertien studenten van Universiteit Leiden die in China waren, worden vanaf vandaag teruggehaald naar Nederland wegens de uitbraak van het coronavirus. De universiteit vergoedt de kosten die door de studenten extra gemaakt moeten worden. Dat laat een woordvoerder van Universiteit Leiden weten.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft sinds gisteren de uitbraak van het coronavirus tot internationale noodsituatie uitgeroepen. “We volgen het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken”, laat woordvoerder Caroline van Overbeeke weten. Inmiddels geldt in heel China code oranje. Dit betekent dat geadviseerd wordt om China alleen voor noodzakelijke redenen te bezoeken. Voor de provincie waarin de stad Wuhan ligt, geldt code rood. Medewerkers van Universiteit Leiden kunnen nog steeds toestemming vragen aan het faculteitsbestuur, het diensthoofd of de directie om naar China te reizen, maar dit wordt sterk afgeraden.

 

Leiden Maatschappij Onderwijs Science Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×