Science071: "Nederland kan nog wat leren van de gezondheidszorg in andere landen"

Vandaag in Science071: Dr. Diaz Padilla was te gast in de studio en vertelde ons over de geestelijke gezondheidszorg in Cuba en wat wij daar in Nederland van kunnen leren. Ook spraken we telefonisch met Dr. Arnout van Genderen. Hij is astronoom en probeert op 83-jarige leeftijd nog een mysterieuze megaster te onderzoeken van achter zijn bureau. Redactrice Anne houdt ons op de hoogte met de laatste wetenschapsnieuwtjes en redacteur Hidde beantwoordt de wetenschapsvraag van de week over wifi. Ook hoor je allerlei weetjes over onze thuisstad Leiden!

Dr. Diaz Padilla vertelde ons alles over de verschillen in de zorg tussen Cuba en Nederland. In Nederland kunnen wij volgens dr. Padilla een hoop kunnen leren van het zorgsysteem in Cuba. Wil je hier meer over horen? Luister hier het fragment terug!

Redactrice Anne vertelde ons het laatste nieuws in de wereld van de wetenschap. Zo sprak ze over de thuiskomst van de vrouwelijke astronaut Christina Koch en het goede nieuws voor rokers en ex-rokers; het stoppen met roken loont namelijk meer dan gedacht!

Dr. Arnout van Genderen vertelt ons over zijn dagelijkse bezigheid: onderzoek naar een gele hyperreus. Achter zijn bureau onderzoekt hij dit bijzondere fenomeen. Wil je hier meer over horen? Luister hier het fragment terug!

Redacteur Hidde bracht ons op de hoogte van alle ins en outs van hetgeen wat onmisbaar is in ieders leven, namelijk: wifi! Hij beantwoordde de prangende vragen waaronder; waarom is wifi soms zo traag?

 

Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×