Angel Daleman wint NK Jeugdmarathon met grote overmacht

De Leiderdorpse schaatster Angel Daleman won vandaag het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen bij de meisjes pupillen A met groot machtsvertoon. De complete concurrentie werd met een straatlengte verslagen. Na afloop vertelde Angel dat het toch een zware wedstrijd was geweest. “Ik wilde zeker niet te vroeg juichen voor de finish.”

Voor de toeschouwers was het verschil echter overduidelijk te zien. De andere meisjes kwamen er niet aan te pas in Hoorn. Met het ingaan van de laatste ronden had ze ruim acht seconden voorsprong op haar achtervolgers. Vorig jaar won Angel ook al de nationale titel bij het NK Jeugdmarathon, toen bij de meisjes pupillen B.

Naast marathonschaatsen doet Angel ook aan shorttrack en langebaanschaatsen.

Leiderdorp Sport Angel Daleman Sport071-talent


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×