(Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiderdorpse Driegatenbrug weer 'heel'

Het laatste verbindingsstuk van de Driegatenbrug in Leiderdorp werd vanmiddag door wethouders Daan Binnendijk en Rik van Woudenberg geplaatst. De brug bleek er bij een technische inspectie in 2018 slecht aan toe te zijn en moest worden vervangen. Samen met omwonenden en ondernemers is er een plan gemaakt. Dat resulteert nu in een hogere en sterkere brug, die buiten het zomerseizoen om is gebouwd. Medio april is de brug helemaal af. Dan moet hij honderd jaar meegaan.


Vandaag zijn de brugliggers gelegd, één week eerder dan gepland. Daarmee is de verbinding van A naar B weer gemaakt. De komende dagen wordt de brug ingevlochten. De brug wordt gebouwd door aannemersbedrijf Gebr. Schouls uit Leiden. Zij zijn verantwoordelijk voor meer befaamde bruggen in de regio. Zo hebben ze ook de prijswinnende Leidse Catharinabrug aangelegd. De nieuwe brug kan zestig ton dragen, dat is drie keer zoveel als de oude brug.


Reanne van Kleef in gesprek met projectleider en directeur Rijk Vinke van aannemersbedrijf Gebr. Schouls over Driegatenbrug in Leiderdorp.

Participatie
Nadat was geconstateerd dat de brug vervangen moest worden, is het gesprek met omwonenden en andere betrokkenen aangegaan. Zo waren er twee ondernemers die het verzoek indienden om de bouw een half jaar uit te stellen. Dat bleek te kunnen en zo konden de ondernemingen door blijven draaien tijdens het zomerseizoen. Na overleg met de kano-en roeivereniging is de brug hoger geworden.


Wethouders Daan Binnendijk en Rik van Woudenberg over Driegatenbrug in Leiderdorp.

 

 

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×