(Foto: Bert Rietberg).

Bijzondere samenwerking Naturalis en Jacobs Douwe Egberts

Koffie- en theeleverancier Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional en Naturalis Biodiversity Center gaan de komende vijf jaar samenwerken aan een duurzaamheidsprogramma. Beide partijen streven ernaar de biodiversiteit in de natuur te verbeteren en beschermen. Ze slaan de handen ineen om te werken aan bewustwording over biodiversiteit bij een breed publiek.

Algemeen directeur van Naturalis, Edwin van Huis, is verheugd over de samenwerking: “Zowel in het museum als in het retailkanaal wordt gezocht naar educatieve mogelijkheden om het onderwerp onder de aandacht te brengen. Jaarlijks leren zo’n 65.000 scholieren in het museum over het belang van biodiversiteit en rijkdom in de natuur”.

Vanuit de samenwerking met JDE professional wordt onderzoek gedaan naar een duurzamer teeltproces van de groene koffieboon. Wetenschappers van Naturalis starten met een onderzoek naar koffiesoorten die beter bestand zijn tegen veranderende klimaatinvloeden. Ook worden boeren ondersteund bij duurzame teelt van koffiebonen. ”Het onderzoek vanuit Naturalis is een mooie toevoeging aan ons duurzaamheidsprogramma.” Aldus Bas Stok, manager Corporate Responsibility bij JDE professional.

 

 

 

Economie Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×