Opnames 'Dorp in oorlogstijd'. (Foto: PR).

Onthulling film uit Voorschoten: Dorp in Oorlogstijd

De tentoonstelling ‘Dorp in Oorlogstijd’ in het museum van Voorschoten wordt verrijkt met een film. De film gaat over herinneringen van Voorschotenaren die in de oorlog op de basisschool zaten. De verhalen worden vertelt door de basisschoolkinderen van toen aan de basisschoolkinderen van nu. Komende zaterdag om 11.00 uur onthult loco-burgemeester Paul de Bruin de video in de grote zaal van Museum Voorschoten. De film is vanaf 26 februari te zien voor 4,00 euro.

De film is mede tot stand gekomen door samenwerking met de Cultuurfabriek en de Bibliotheek Voorschoten. Omdat het een belangrijke documentatie van de geschiedenis van Voorschoten is, blijft de film ook na de tentoonstelling nog beschikbaar. Het wordt onderdeel van lesmateriaal voor basisscholen dat vanuit de Bibliotheek van Voorschoten te lenen is.

 

Cultuur Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×