De Oude Sterrewacht in Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Open Sterrenkijkdagen in Hortus Botanicus

De Leidse Sterrewacht organiseert op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart de Open Sterrenkijkdagen. Iedereen die dat wil kan rondlopen in de Oude Sterrewacht en door de antieke sterrenkijkers de ruimte in kijken. Sterrenkundigen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Als de bewolking het toelaat, kunnen belangstellenden overdag naar de zon kijken en ’s avonds naar de maan en verschillende sterrenbeelden. En ook bij slecht weer is er het nodige te doen. Zo is er een tentoonstelling van verschillende projecten over licht, een boekenkraam en een mobiel planetarium. Kinderen kunnen zich vermaken met knutselen en een tekenwedstrijd.

De Open Sterrenkijkdagen zijn op zaterdag 29 februari van 14.00 uur tot 23.00 uur en op zondag 1 maart van 14.00 uur tot 22.00 uur in de Oude Sterrewacht, Sterrewachtlaan 11 in Leiden. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, alleen de planetariumshows hebben een toegangsprijs.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×