(Foto: Jelger Herder).

Paddenpatrouille Leiden gaat weer op pad

Door de warme winter is de voorjaarstrek van padden alweer begonnen. De paddenpatrouille Leiden gaat op pad om de padden, kikkers en salamanders te helpen met oversteken op de Broekweg en het Stadspolderpad. De paddenpatrouille bestaat uit een club vrijwilligers. Geïnteresseerden die willen helpen en tot medio april één avond in de week op pad willen, kunnen zich aanmelden bij Corinna Vermeulen.

De amfibieën verplaatsen zich in het donker en lopen langzaam waardoor de kans groot is dat ze worden overreden. “Misschien is dat ook de oorzaak dat er steeds minder zijn langs het drukke fietspad naar de Merenwijk”, aldus een woordvoerder van de paddenpatrouille.

Het overzetten van de dieren is een “handmatige” klus. Tegelijkertijd houdt de paddenpatrouille bij hoeveel padden, kikkers en salamanders op welke plek met de voorjaarstrek beginnen. Deze informatie wordt gebruikt om het padvriendelijke beheer van bermen en sloten te optimaliseren.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×