(Foto: Emile van Aelst).

Leidse biljartster Joke Martijn doet gooi naar titel op NK driebanden klein

De Leidse biljartster Joke Martijn doet dit weekend een gooi naar de Nederlandse titel tijdens het NK driebanden klein in Almere. Vorig jaar werd Martijn tweede. Kansen op de hoofdprijs lijken dit jaar aanwezig omdat titelverdedigster Gerrie Geelen niet mee doet.

Reanne van Kleef sprak met Joke Martijn over haar ervaringen op het EK driebanden in Turkije en de verwachtingen voor het komende NK.

In 2019 werd Martijn ook derde op het NK driebanden op de grote tafel. Dat leverde haar een plek in de Nederlandse damesselectie op waarmee ze twee weken geleden deelnam aan het EK in Turkije. In de eerste ronde werd ze uitgeschakeld, maar de ervaring die ze daar opdeed neemt ze nu mee naar het NK. “Het was allemaal heel spannend maar ook heel leuk”, vertelt ze. “We speelden op een nieuw laken en het lukte me niet daar goed mee om te gaan. Dat was wel heel jammer. Maar ik ben er zeker weer beter door geworden.” De Nederlandse Therese Klompenhouwer werd Europees kampioen.

Ondanks de afwezigheid van Nederlands kampioen Gerrie Geelen is de concurrentie komend weekend volgens Martijn niet te onderschatten. “Ik ga natuurlijk voor een medaille, maar met een plek bij de eerste vijf keer ik ook tevreden terug naar Leiden. We gaan het zien.”

De prestaties van Martijn zijn op de voet te volgen via het Facebookverslag van haar man, tevens voorzitter van de Leidse Biljartbond, Fred Martijn.

Joke Martijn nadat ze vorig jaar zilver had gewonnen op het NK driebanden klein. (Foto: Emile van Aelst).

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×